Jul 122015
 

Rezultāti – saite

Kopvērtējums: NEZ, Latvijas čempionāts

Foto no sacensībām – saite

Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta un 4×4 NEZ Championship 2015 sezona ir noslēgusies! Igaunijā „sunim aste pārbraukta”!!!

Igaunijas posms Suur Masturid, kas notika 9. – 12. jūlijā, tiešām līdzinājās piedzīvojumiem Brīnumzemē. Ja ne gluži Alisei, tad vismaz TR 1 klases sportistiem gan.  Pēc kā gan vēl izskatās ieraksts nolikumā, ka atsevišķi kontrolpunkti ir jāsasniedz ar laivu vai jebkuru citu peldlīdzekli? Vai arī – ja pie kontrolpunkta var piebraukt un to fiksēt atbilstoši nolikumam, Jūs par katru kontrolpunktu iegūstat 4 punktus. Taču ja nu nekādi ar 4 riteņu piedziņu to nevarat paveikt, tad sasniedzot kontrolpunktu ar 2 kājām un to fiksējot, jūs iegūstat 1 punktu. Jauki! Katrā ziņā šis posms ļoti skaidri parādīja, ka lai uzvarētu, ir jāprot vismaz spēlēt šahs un stratēģiski plānot katrs aiznākamais solis. Pieredzējušiem sportistiem zināma patiesība, ka nolikums jāpēta burtu pa burtam un ja rodas neskaidri jautājumi – jāprecizē pie tiesnešiem. Obligāti! Šoreiz bija būtiski izlasīt un saprast, ka uzvarētāju nosaka nevis lielākais savākto kontrolpunktu skaits, bet ieskaite visos specposmos, ko bija iespējams iegūt sasniedzot un fiksējot 50% + 1 kontrolpunktu. Tie, kuri mēģināja savākt pēc iespējas vairāk kontrolpunktus, riskējot ar kavētu finišu noteiktajā kontrollaikā, palika bez ieskaites konkrētajā specposmā… un bez medaļām. Secinājums priekšdienām – godātie stūrmaņi, lasiet, lasiet un vēlreiz lasiet!!!

TR 1 klasē Igaunijā pulcējās 18 ekipāžas – tas ir ļoti daudz. Tas nozīmēja pozitīvu konkurenci un lielisku motivāciju. Uzvaras laurus plūca mājinieku ekipāža Asko Berens un Urmas Suurna – labākie sacensību stratēģi, viņi lasa un ar šahu viņiem viss ir kārtībā. Otrajā vietā Viktor Stolyarchuk ar stūrmani Maksim Kamishov – iepriekšējās sezonas Latvijas Trofi reidu čempionāta 3. vietas ieguvēji. Trešajā vietā arī Igaunijas ekipāža Timo Vunder un Priit Matissen. Labākā Latvijas ekipāža – Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu izcīnīja 5. vietu, savukārt Alvis Pētersons ar Aigaru Motivānu – astotie.

TR 3 klasē Igaunijā startēja 11 bezceļu monstri – 10 igauņu ekipāžas un viena Zeizu ekipāža. Uzvarēja mājinieki Tarvo Klaasimae ar stūrmani Kiur Ojalo, aiz sevis tālu atstājot otrās vietas ieguvējus latviešus Vilni Zeizu un Aigaru Zeizu. Papētot atsevišķu specposmu rezultātus rodas jautājums – kas tas ir, ar ko lido Tarvo?  Prologa 2 apļus Tarvo veica ātrāk, kā jebkurš no konkurentiem vienu apli!!! Trešajā vietā Kalev Teesalu ar stūrmani Aivo Tonstrom.

IMGP0681 OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMGP1621 20150711_142935 IMG_2482 IMG_0225 IMGP0119

Ar šo Latvijas Trofi reidu čempionāta jubilejas (10!) sezona sportistiem ir noslēgusies! Šī bija viena no visātrākajām sezonām Trofi reidu vēsturē – nepilnu 4 mēnešu laikā viss ir sācies, norisinājies un beidzies. Trofi reidu čempionātā parasti ziemas brīvdienas ilgst 4 mēnešus, šoreiz tieši tik ilgs laiks bija vajadzīgs visai sezonai. Neliels mulsums, taču bezceļu braucēji ilgi bez dubļiem nedzīvo…

Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta kopvērtējuma līderi  Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu no komandas Elamo Igaunijā piektie. Taču tas nekādā veidā neietekmē viņu līderu pozīcijas. Igaunija viņus ļoti pārsteigt nespēja un tas nozīmē tikai to, ka šogad Latvijas Trofi reidu čempionāta kopvērtējumā viņi ir pirmie. Ar šo viņi (un arī Suzuki) apliecina, ka Latvijas Trofi reidu čempionu tituls beidzot ir izcīnīts – cik tad ilgi būsi otrajā vietā (3 gadi jau tā kā būtu pietiekami). Otrā vieta šīs sezonas kopvērtējumā vieniem no senākajiem, titulētākajiem un uzticamākajiem dubļu mīlētājiem Alvim Pētersonam un Aigaram Motivānam no komandas SNS nodaļa. Šī sezona nebija no vieglajām – katrā posmā kāda tehniska ķibele (varbūt laiks auto mainīt?). Taču Sporta meistari nekad nepadodas un skaidri zina, ka ir jābrauc līdz galam. Trešajā vietā kopvērtējumā – kaimiņi igauņi un šī posma oragnizatori Arto Kunnapas ar stūrmaņiem Gunnar Obolenski un Kairi Heinaru Kunnapas. To, ka šī ekipāža prot labi braukt, konkurenti bija pārliecinājušies vairākkārt. Šajā sezonā viņi bija nolēmuši iemēģināt roku organizatoru lomā – jāsecina, ka tas viņiem arī lieliski ir izdevies.

Šīs ekipāžas arī  uz goda pjadestāla TR1 klasē kopvērtējumā 4×4 NEZ Championship 2015, tikai ar vienu niansi – Arto Kunnapas ar stūrmaņiem Gunnar Obolenski un Kairi Heinaru Kunnapas ir otrajā vietā, aiz sevis kā trešos, atstājot Alvi Pētersonu un Aigaru Motivānu.

TR 3 klasē 4×4 NEZ Championship 2015 nepārspēti paliek Vilnis Zeiza ar Aigaru Zeizu – šī jau ir “nu kurš to vairs var saskaitīt” reize, kad šī ekipāža izcīna 4×4 NEZ Championship uzvarētaju titulu. Vai nākamgad lidojošais Tarvo to pieļaus? Vai Vilnis ko darīs lietas labā? Otrajā vietā Igaunijas ekipāža – Rene Derrik un Priit Kasesalu – Igaunijas posmā viņi gan 4. vietā, taču tas nespēja ietekmēt kopvērtējuma rezultātu. Šie ir vieni no titulētākajiem braucējiem, kam vienas sezonas laikā ir izdevies uzvarēt Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā un 4×4 NEZ Championship. Bet tas bija vēl tajos senajos laikos, kad šie vīri brauca TR1 klasē. Trešie lidojošie igauņi – Tarvo Klaasimae ar stūrmani Kiur Ojalo (Rugājos ar Ivar Parks). Tas, ka viņi ir piedalījušies tikai divos posmos, nespēj  nekādi mainīt šo faktu – izskatās, ka jaunais auto, ar ko lido Tarvo, nākamajā sezonā varētu kādam sagādāt pamatīgas galvassāpes.

Visiem labi zināms fakts, ka Tūrisma kausa izcīņā veiksmi nodrošina iepriekš sporta klasēs gūtais rūdījums! Tad nu ar šo aicinām visus uz Lukstiem pēc 2 nedēļām, 25. jūnijā – nu tā, lai nepaliek garlaicīgi un ekipāžu taču arī vajag turēt tonusā ☺

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)