Jul 152015
 

Signāls EM Luksti Trophy 2015

Jau pēc desmit dienām, 2015. gada 24. jūlijā, visiem labi zināmajā atpūtas bāzē Luksti (tajā, kas netālu no Trapenes) notiks Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta Tūrisma kausa izcīņas 4. posms, Latgales kausa 2015 izcīņas 3. posms un CanAm Trophy Latvia 2015 trešais posms. Tūrisma trasi veidos bezceļu burvis Edvīns Bauers, bet par apļa noformējumu ATV un Latgales kausa cīnītājiem rūpēsies Austris Gailītis un Ēvalds Madernieks (un 25 litru kanna ar saturu). Ar šo organizatoru komandu garlaicīgi nebūs!!!

Kāda izskatās kopvērtējuma tabula? Interesanta!!! Pēc punktu starpībām spriežot, Lukstos vajadzētu notikt cīņām par katru metru un katru sekundi.

Tūrisma kausa izcīņā ir aizvadīta precīzi puse no sezonas. Kopvērtējuma tabula vēsta, ka cīņa par uzvaru būs nu ļoti, ļoti sīva – katras ekipāžas uzvara vai zaudējums līderu secību var mainīt būtiski. Šodien pirmajā vietā ir Surens Jegiazarjans ar stūrmaņiem Imantu Vidiņu un Artjomu Peku. Tikai par 9 punktiem no viņiem atpaliek Arnis Pušs ar stūrmaņiem Alvi Reinšmitu, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu. Savukārt Edvīns Vansovičs ar stūrmani Gati Vidiņu – trešajā vietā. Nu fantastisks saraksts – sporta klašu čempioni, daudzu starptautisku sacensību uzvarētāji un sporta meistari. Taču tas vienalga neko nenozīmē, jo tuvākie sekotāji ir ne mazāk dubļos rūdīti un titulēti – 4. vietā Ivars Ozols (Latvijas čempions TR 1 klasē, kopā ar Sergeju Žabinu iemaņas slīpētas ne vienu vien gadu) ar Andu Ozolu. Pavisam par dažiem punktiem atpaliek Normunds Stūrītis, Inta Stūrīte un Jānis Zemlītis – 2015. gada Ladogas Tūrisma klases uzvarētāji – tas liecina par ekipāžas izturību, neatlaidību un cīņas sparu. Turpat vēl par dažiem punktiem atpaliek slavenā Freibergu dinastija – Ints, Beatrise un Endžela – pagājušās sezonas Tūrisma kausa uzvarētaji. Taču Ints ir  Sporta meistars, vairākkārtējs Latvijas Trofi reidu čempionāta TR 1 klases čempions, TR 1 klases NEZ čempions, Open klasē daudzu sacensību uzvarētajs – par šīs ekipāžas pieredzi, azartu, un spējām komentēt būtu lieki.

20150422_120815

CanAm Trophy Latvia 2015 braucējiem šī būs pirmspēdējā šīs sezonas cīņa. ATV sporta klasē diezgan pārliecinoši sezonas labākais ir Kārlis Svārups.  Otrais – ar teorētiskām iespējām veikt korekcijas goda pjadestāla izkārtojumā – Sandis Putniņš. Trešajā vietā –Eduards Grāvītis. Jācer, ka nobrauktā Rugāju gonka ar lauztu roku tomēr netraucēs Eduardam līksmot Lukstos –  veiksmīgu izveseļošanos! Hobija klasē veiksmīgāks par konkurentiem pagaidām ir Andris Šalaginovs – kopvērtējumā pirmais. Taču nemaz tik tālu nav atpalicis Jānis Kivlinieks. Trešis –  Stefans Borozkins.

Latgales kausa 2015 Ērgļiem arī pirmspēdējais lidojums. „Mazo” klasē nepārspēts pagaidām ir smagākās labās kājas īpašnieks  Valdis Madernieks ar ātrāko skrējēju Jāni Vētru. Taču tikai ar 2 punktu starpību otrajā vietā ir Vadims Seleckis ar Sanitu Selecku – un šeit vētraini atzinības apliecinājumi Sanitai – lidot kopā ar Ērgļiem var arī meitenes. Trešajā vietā kaimiņi igauņi, kuriem ļoti patīk mūsu Ērgļu cīņas – Toomas Land un Karlis Land. „Lielo” klasē pirmie ir APE Team – Ģirts Gailītis ar Edgaru Miķelsonu. Otrie līderu komandas biedri – arī APE Team ekipāža – Mairis Jurka, Mārtiņš Apsītis un Edgars Ozoliņš. Trešajā vietā Dmitrijs Kurakins ar Andreju Reiniku.

Aicinājums tiem, kas vēl nav paspējuši reģistrēties dalībai – dariet to. Adrenalīns, sacensība, izaicinājumi, iespēja pārliecināties par sevi un savu varēšanu un lieliski pavadīts laiks garantēti. Viss, kas Jums ir vajadzīgs – laba kompānija, pilnpiedziņas auto vai kvadracikls, izvēlēties, kurā klasē startēt un piereģistrēties!!!

reģistrācija

Veiksmi Lukstos!!!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)