Jul 032015
 

Līdz Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta un 4×4 NEZ Championship 2015 sezonas finišam viens solis, jebšu runājot kāda latviešu klasiķa vārdiem “sunim esam tikuši pāri,  atlicis vēl tikai astei “pārbraukt”. Precīzāk – kā izskatās kopvērtējums pirms pēdējā posma!

Vien nedēļa līdz šīs sezonas pēdējam posmam – gan Latvijas atklātajā Trofi reidu čempionātā, gan 4×4 NEZ Championship 2015. Igaunijas posms Suur Maasturite Suvesõit, kas notiks 9. – 12. jūlijā, atgriežas starptautiskajā apritē pēc ilgāka pārtraukuma un ir mazliet noslēpumā tīts un tā tas solās palikt līdz pat pēdējā specposma finišam. Nu gluži kā Alises piedzīvojumi Brīnumzemē! Igaunijas posmi nekad nav bijuši īpaši viegli un tādi arī nesolās būt – izturība ir tā īpašība, kas raksturo finišējušos! dalībniekus. Jābrauc lūkoties. Atceramies – dalībnieku sapulces apmeklējums obligāts!

Kas redzams kopvērtējuma tabulas rindiņās?

Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta kopvērtējuma līderi TR1 klasē ir Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu no komandas Elamo. Vīri ir apņēmības pilni uzvarēt arī šīs sezonas kopvērtējumā – raudzīsim, kādus pārsteigumus sagatavojusi Igaunija. Ar šo sniegumu viņi (un arī Suzuki) apliecina, ka čempiona titulu var ne tikai izcīnīt, bet arī to saglabāt. Otrajā vietā ar nemaz tik lielu punktu starpību Sergejs Iskrovs, Raivis Jaunzems un Zigmārs Seļakovs – pieredzējuši sportisti un neatlaidīgi cīnītāji (stūrmanim Raivim Rugāju gonka noslēdzās slimnīcā – ceram uz drīzu atgriešanos dubļos). Vai viņiem izdosies pārspēt pagājušās sezonas uzvarētājus un šīs sezonas līderus? To mēs uzzināsim jau pavisam drīz. Trešie – kaimiņi igauņi (kāda sakritība – arī pēdējā posma organizatori) – Arto Kunnapas ar stūrmaņiem Gunnar Obolenski un Kairi Heinaru Kunnapas. Šis joprojām ir apliecinājums tam, ka atrasties uz pjadestāla Latvijas čempionātā vēlas katrs, kurš piedalās. Vai tas viņiem izdosies, to parādīs finiši pēdējā posmā, jo… Vien par nieka 13 punktiem atpaliekot, šobrīd ceturtajā vietā atrodas Latvijas Trofi reidu Sporta meistari – Alvis Pētersons ar stūrmani Aigaru Motivānu. Precīzi tāda pat situācija TR1 klasē kopvērtējuma tabulā ir arī 4×4 NEZ Championship 2015, tikai ar vienu niansi – Pētersonam un Motivānam līdz trešajai vietai pietrūkst daudz vairāk, kā 13 punkti.

suvesoit-189

TR3 klasē Latvijas atklātajā Trofi reidu čempionātā šajā sezonā uzvarētāju nebūs – mazliet žēl. Taču 4×4 NEZ Championship 2015 nepārspēti paliek Vilnis Zeiza ar Aigaru Zeizu (Rugājos ar Artūru Melni). Izskatās, ka Vilnim nav starpības, ar kuru stūrmani braukt, dodiet tikai iespēju un viņš uzvarēs – izcils pilots un perfekts sniegums. Kurš no stūrmaņiem viņam būs palīgos Igaunijā – paskatīsimies. Otrajā vietā Igaunijas ekipāža – Rene Derrik un Priit Kasesalu – ne pirmo gadu dubļos gozējās. Varētu pat teikt, ka vieni no titulētākajiem braucējiem, kam vienas sezonas laikā ir izdevies uzvarēt Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā un 4×4 NEZ Championship. Bet tas bija vēl tajos senajos laikos, kad šie vīri brauca TR1 klasē. Trešie lietuvieši – Arūnas Saimanavičius un Edgaras Simanavičius. Tāds Baltijas internacionālais pjadestāls rādās – vai kas izkārtojumā mainīsies, to uzzināsim 12. jūlija pievakarē. Ceturtajā vietā pirms pēdējā posma arī lietuvieši – Ricardas Malaiska ar stūrmani Vaidotas Paskevicius – līdz trešajai vietai viņiem trūkst tikai 4 punkti – vai šo starpību izdosies likvidēt – tas tiks noskaidrots pēc nedēļas.

Aicinājums visiem sportistiem reģistrēties dalībai Suur Maasturite Suvesõit www.suvesoit.eu

Izturību, neatlaidību, veiksmi karstajā nedēļas nogalē!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)