Oct 312014
 

ENG  RUS

2014.gada 21. – 23. novembrī Igaunijā notiks:

1. 4×4 NEZ Championship 2014 pēdējais,  4.posms,

2. 2014.gada Igaunijas 4×4 Off-road čempionāta 4.posms,

3. Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 5.posms,

4. Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta Tūrisma kausa izcīņas 5.posms,.

Laika prognoze vismaz pagaidām novembra nogalē Narvas apriņķī sola 0 ; +5 – tātad ir cerība, ka ledus jālauž nebūs. Taču tas, ka būs slapjš un ļoti slapjš, ir skaidrs. Viennozīmīgi kārtīga termoveļa un rezerves drēbju kārta neskādēs. Tātad – 2014.gada Latvijas trofi reidu čempionāts un NEZ čempionāts ir nonācis finiša taisnē – atlicis vien skaisti nobraukt pēdējo posmu un varēs pamazām sākt meklēt štātes ballei – arī Ziemassvētku. Līdz 2014.gada 14.novembrim ir iespējams reģistrēties uz šī gada pēdējo čempionāta posmu. Uz šo brīdi jau ir reģistrētas 70 tehnikas vienības – tas priecē – dubļu svētki būs!

Igaunija – kārtība mazliet skaidrāka, kā citās kaimiņvalstīs, taču prasības ir striktas, tiesneši nepielūdzami un tehniskie noteikumi tiek ievēroti diezgan pedantiski. Kā arī dalībniekiem ļoti ieteicams uz sapulci ierasties ar nelielu rezervi – ir gadījies, ka pāris kavētas minūtes un partizāniska kolēģu klusēšana rezultātā beidzas ar…. fantastisku peldi novembra pacmitajos datumos…

DSC_2073

Sacensību formāts – 24h gonka, kur viss sākas ar prologu jau piektdienas, 21.novembra, vakarā ap plkst 18.00. Jo ātrāk izdosies finišēt, jo vairāk laika atliks pagulēšanai, jo…. Tajā pašā naktī plkst 4.00 ir sapulce un pirmais sporta auto startē jau 5.00. Finišs tiek slēgts 23.novembra, svētdienas rītā plkst. 7.00.

Tūristiem viss sākas sestdien, 22.novembrī plkst. 6.30 un finišs tiks slēgts tās pašas dienas vakarā – 20.00.

Pirms Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta noslēdzošā, 5.posma Igaunijā, kopvērtējuma tabulā TR1 klasē pirmie ir pagājušās sezonas uzvarētājs Dzintars Urniežus ar stūrmaņiem Induli Pakalnīti un Jāni Kancānu. Vai puišiem izdosies atkārtot? Šis ir labs pārbaudījums – pacelt latiņu ir viegli, noturēt mazliet sarežģītāk, jo tas priekš ego ir izaicinošāk. Ar visām iespējām veikt korekcijas tabulā aiz viņiem otrajā vietā atrodas Viktors Pahomovs ar stūrmani Viesturu Tučinu. Trešie – Aigars Ragovskis ar stūrmaņiem Aivi Japinu, Oskaru Strēlnieku un Dmitriju Savicki – vien par 1 punktu priekšā vecmeistaru ekipāžai – Alvim Pētersonam un Aigaram Motivānam.

4×4 NEZ Championship izcīņā TR1 klasē līderi ir Dzintars Urniežus, Indulis Pakalnītis un Jānis Kancāns.  Otrie – Alvis Pētersons ar stūrmani Aigaru Motivānu, aiz sevis atstājot Viktor  Stolyarchuk ar stūrmani Maksim Kamyshov – piedaloties vien Rugājos un izcīnot 1.vietu, viņi joprojām atrodas uz pjadestāla un labi nobraukts pēdējais posms var mainīt visu.

TR3 klasē, pirmie ir Vilnis Zeiza ar Aigaru Zeizu, aiz sevis par 6 punktiem pieturot  Ivan Shihotarov ar stūrmani Evgenij Sahvoruk. Trešo vietu pagaidām ieņem Armands Apsītis ar Agni Asmi. Identiska situācija TR 3 klasē ir 4×4 NEZ Championship izcīņā.

DSC_1916

ATV braucēji Kārlis Svārups ar Eduardu Grāvīti ir Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi, aiz sevis atstājot Alexey Tuzov.

Tūrisma kausa izcīņā līderu gods nemainīgi paliek pie Freibergu dinastijas – tā tam šogad būs būt! Otrajā vietā – Arnis Pušs ar komandas biedriem Alvi Reinšmitu, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu. Trešo vietu šobrīd ieņem Artūrs Kuncis ar stūrmaņiem Oskaru Žvaginu, Aināru Nagli un Kristapu Jāni Kunci.

Avo Šults Memorial Race vienmēr ir iespēja pārbaudīt robežas – cik tālu, cik ilgi, cik ļoti, vai vajag. Igaunijā gonkas nekad nav bijušas vieglas un nesolās tādas būt – izturību, veiksmi un varbūt savas fejas var atstāt mājās J

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)