Sep 142015
 

Ne čiku, ne grabu jau kārtējais bezceļa sezonas ritējums tuvojas savam noslēgumam. Palikušas vien dažas dienas līdz Latvijas Trofi reidu tūrisma kausa sezonas noslēgumam, kas norisināsies 19. septembrī Ērgļos! Savā šīs sezonas noslēdzošajā cīņā – Ērgļu izaicinājuma 2015 trasē – dosies Latvijas Tūrisma kausa izcīņas dalībnieki. Bezceļu burvis Edvīns Bauers šoreiz aicina dubļu mīlētājus iegriezties vienā no senākajām bezceļu braucēju izvagotajām risēm. Ērgļu izaicinājums būs Tūrisma kausa izcīņas pēdējais posms, un organizators sola īstus bezceļa svētkus, kuros aicināts piedalīties ikviens dubļu braukšanas cienītājs. Kamēr Tūrisma kausa izcīņas dalībnieki cīnīsies par ieskaites punktiem kopvērtējumā, tikmēr savus spēkus Ērgļu izaicinājumā varēs izmēģināt klasē, kas diezgan precīzi norāda – viegli šeit nebūs – “Drosmīgie”; taču tie, kas vēlas ko interesantāku un nav vēl gatavi tik smagiem pārbaudījumiem – klase “Izaicinājums”.

Tas, ka Tūrisma kausa izcīņas kopvērtējuma augstākajās pozīcijās gozējas rūdīti bezceļu sporta čempioni un sporta meistari, nevienu vairs nespēj pārsteigt, taču loģiskus secinājums katrs var izdarīt pats. Tātad – līdera pozīcijā meistarīgais Arnis Pušs ar komandu, par 34 punktiem apsteidzot abus sekotājus, jo otrajā vietā ar vienādu punktu skaitu šobrīd ir divas ekioāžas. Viens no tiem ir Surens Jegiazarjans ar stūrmaņiem Imantu Vidiņu un Artjomu Peku, kas jau pagājušogad pierādīja, ka ar viņiem pavisam notikti ir jārēķinās – kā nekā izcīnīta otrā vieta tūrisma kausa kopvērtējumā, atpaliekot vien no Inta Freiberga ekipāžas. Un, tavu brīnumu, Inta Freiberga ekipāžai šobrīd ir vienāds punktu skaits ar Surenu, un tieši Ērgļos noskaidrosies – kurš kuru. No goda pjedestāla vien par 41 punktu atpaliek Jānis Siliņš ar stūrmaņiem Māri Priednieku un Armandu Bilavu. Pagaidām tikai 5. vietā tituliem viens no bagātākajiem bezceļu braucējiem Edvīns Vansovičs, kas savas prasmes ir izmēģinājis teju visās automašīnu kategorijās un teju visās arī ir ieguvis čempiona titulu. Zinot šo braucēju cīņas sparu un neatlaidību, diezgan droši var apgalvot, ka cīņa par godalgotajām vietām sacensībās un vēl jo vairāk par kopvērtējuma punktiem Ērgļos izvērtīsies patiesi izaicinoša un aizraujoša, iespējams, pat nežēlīgi interesanta. Un nevajag jau arī piemirst tālākos sekotājus, jo gan Ivars Ozols ir bijis TR1 klases čempions, gan Artūrs Kuncis tūrisma kausa medaļnieks, gan Normunds Stūrītis, kas šogad tik vien kā uzvarējis “kaut kāda” Ladoga Trofi tūrisma klasē.

Ērgļu Izaicinājums 2014 - karjers

Sazinoties ar Latvijas Gendalfu Edvīnu Baueru, izdevās uzzināt pašas svaigākās vēstis no trases. Ņemot vērā klimatiskos apstākļus, kas valdījuši valsts teritorijā pēdējo nedēļu laikā, par ļoti lielu ūdens trūkumu sūdzēties nevar, tomēr šonedēļ solītās lietavas varētu krietni samazināt putekļu apjomu, kas dalībniekiem jānoslauka no vējstikla. To gan nevarētu teikt par dubļu apjomu, kas savukārt attiecīgi pieaugs. Karjera apkaimes iemītnieki savukārt stāsta, ka tur plānots sen nebijis sacensību speciālposms – paralēlā braukšana, kad jāveic viens ārējais un viens iekšējais aplis katrai no automašīnām startējot attiecīgi no iekšējā vai ārējā apļa.

Ērgļu Izaicinājums 2014 - pasākuma atklāšana

Tik vien atlicis, kā piebilst: pasākuma atbalstītāji un balvu fonds ir papildus bonuss fantastiskām sajūtām, ko Jūs iegūsiet, ja pieņemsiet lēmumu šo saulaino rudenīgo brīvdienu pavadīt kopā ar draugiem un līdzjutējiem aktīvi – piedalīties vērienīgos bezceļu svētkos!!! Un atbalstītāju pulks šoreiz gana kupls: General Tire, Moller Auto Krasta, VILEVI, Digitālās Drukas Studija, Sia Skudru karjers, Signāls EM, Acconto, Knifs 4, Elbra un protams arī 4×4 Centrs. Lai izdodas!!!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)