Jul 162015
 

Kamēr Trofi reidā pauze, dažāda veida piedzīvojumi paši atrod Armandu Apsīti. Kā braukt bez ceļa un ar 4 riteņiem, to viņš ļoti labi zina un praksē ir pierādījis. Armands ļoti labprāt atsaucās uzaicinājumam „kaut uz vienu dienu” samainīties ar pārvietošanās līdzekļiem ar Jāni Sideru (vairākkārtēju Latvijas veikborda čempionu)  un izmēģināt spēkus veikbordā – tas ir ūdens sporta veids, kas izpaužas kā slīdēšana pa ūdens virsmu turoties pie striķa – nebūt ne tuvu iepriekšējai pieredzei (nu varbūt ūdens mežā ir un reizēm pat daudz).  Armands pāris reizes esot mēģinājis braukt ar ūdensslēpēm, taču ar veikborda dēlis vēl neesot mēģināts.

20150712_193608 (1)20150712_18160320150712_194617

 

Tātad – sestdienas vakarā kanālā TV6  autosporta apskatā „Griežam & Gāžam” atraktīvais radio un TV raidījumu vadītājs, mūziķis un autosportists Oskars Kaņeps – Kalniņš ir izaicinājis divus adrenalīna cienītājus samainīties saviem iemīļotajiem pārvietošanās līdzekļiem. Šoreiz pārsteigums – vairākkārtējs Latvijas Trofi reidu čempionāta uzvarētājs un vairākkārtējs 4×4 NEZ Championship uzvarētājs OPEN klasē Armands Apsītis ir pieņēmis izaicinājumu piekritis pamēģināt savus spēkus veikbordā, nododot savu pārvietošanās līdzekli Jānim Sideram – pieckārtējam Latvijas veikborda čempionam, vairākkartējam Lietuvas un Igaunijas čempionātu uzvarētajam, aeorodium lidotājam, snovbordistam un kaitbordistam, sērfotājam un cilvēkam ar fantastisku domas lidojumu. Maiņa notika sporta kompleksā 333. Kā pēc eksperimenta sprieda šajā apmaiņas avantūrā iesaistītie – tiem, kam adrenalīns ir brokastīs un vakariņās, jebkurš izaicinājums sagādā kaifu. Un katra lieta tiks mēģināta, līdz būs sasniegts vēlamais rezultāts.  Caur neziņu, normālu, cilvēcīgu satraukumu pirms pirmās reizes. Tas ir domāšanas veids, spēja „pavilkties” uz dzīves piespēlētām avantūrām, tā ir sportistu neatlaidība un pārliecība par to, ka cilvēka spējām robežu praktiski nav (un ja arī ir, tad tikai prātā) – šīs īpašības noteikti raksturo abus eksperimentā iesaistītos nopietnos vīrus. Prieks bija redzēt Jāņa plato smaidu un dzirkstošās acis, uzbraucot „stikla kalnā”. Tāpat prieks bija redzēt, kā Armands, iekāpjot veikborda dēļa zābaciņos pirmajā mirklī samulst, jo… tam nav 4 atbalsta punktu ☺ Un Armands par pārsteigumu visiem, pat pašam sev, lieliski tika galā ar sarūpēto izaicinājumu – vienkārši  „aizbrauca”… pa ūdeni… Tieši kā tas viss notika, dalībnieku emocijas un secinājumi – aicinām noskatīties 18. jūlijā, plkst. 21.00 autosporta apskatā „Griežam un gāžam”, LTV6.

Ja nu kādam ir radies jautājums, kas tad ir Armands, lūk neliels Armanda dzīves gājums.

Armands Apsītis.

Latvijas Trofi reidu vēsturē pirmie ieraksti par Armanda Apsīša esamību un interesi par dubļiem ir meklējami pavisam nesen un tā nopietni dubļos iegrimis ne tālajā 2011. gadā, kad viņš startēja oficiālajos mačos. Pirms tam – kā jau ikviena off road`ista klasika – pirmais iegādātais 4×4 auto, kurš jānotestē mežā. Un tikai mežā ikviens gūst sapratni – bez vinčas un jēdzīgām riepām nemaz tālu nevar aizbraukt. Un kad minimālais džentelmeņa komplekts ir sarūpēts, ekipāža sarunāta, neapšaubāmi ir jāpamēģina – kā tas ir – braukt ar leģendu un uz laiku…. Vai varu būt ātrāks, stratēģiskāks, neatlaidīgāks, vai varu uzvarēt? Un Armands var!!! Mazliet aprasts ar auto, ar gadžetiem, ar vinču un pavisam drīz – 2012. gada sezonā kopā ar stūrmaņiem (kas ir viena no būtiskākajām komponentēm trofi reidā, lai uzvarētu)  Agni Asmi un Jurģi Vilcānu viņš plūc čempiona laurus Latvijas Trofi reidu čempionātā OPEN klasē, 4×4 NEZ Championship OPEN klasē, kā arī Igaunijas čempionātā. Izklausās ļoti vienkārši!!! Varbūt iesācēju veiksme?  Nebūt nē – meistarība un izcila komanda un to apliecina 2013. gada sezonas čempiona tituls Latvijas Trofi reidu čempionātā un 4×4 NEZ Championship OPEN klasē. 2014. gadā mazliet pamēģinājis spēkus TR3 klasē un sapratis – lai cīnītos par tituliem šeit, ir vajadzīga radošā pauze – sameistarot atbilstošu auto un mazliet palasīt teoriju ☺ Armands pats atzīst, ka viņam tuvāka ir Trofi reidu klasika – leģendu lasīšana un orientēšanās zonas – tās ir īstu vīru spēles.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)