May 142015
 

off_road_2015

Medņu aplis! Svinēšana! Latgales Dubļu skrējiens! Kas Jums pirmais nāk prātā, lasot/dzirdot šos vārdus? Pareizi!!! Rugāju gonka! Līdz šim pasākumam ir atlikušas sešas nedēļas – pietiekošs laiks, lai sakoptu sevi un savu spēkratu pēc nu jau notikušā Latvijas Trofi reidu čempionāta posma Lietuvā un laicīgi piereģistrētos nākamajam posmam, par ko organizatori Jums būs ļoti pateicīgi.

Šis ir Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta pirmspēdējais posms. Pārskatot rezultātus ir skaidrs, ka nekas nav skaidrs – jebkurš dalībnieks gada kopvērtējumā var un ir pelnījis atrasties uz goda pjadestāla. Kuri tie būs? Uz šo jautājumu atbilde visticamāk tiks rasta pēdējā posma finišā….

LAF Nacionālajā sporta kodeksā ir lasāma šāda definīcija “Automašīna – transporta līdzeklis, kura vadību pilnībā kontrolē transporta līdzekļa vadītājs un kas pārvietojas pa zemi uz vismaz četriem riteņiem, kuri nav izvietoti vienā rindā, turklāt riteņiem jāatrodas pastāvīgā saskarsmē ar zemes virsmu un vismaz diviem no tiem jānodrošina automašīnas pārvietošanās, un diviem – automašīnas vadāmība” – pirms sacensībām Rugājos radās viens nu ļoti retorisks jautājums – vai braucot Medņu apli nosacījums par “riteņiem jāatrodas pastāvīgā saskarsmē ar zemes virsmu” tiks izpildīts?

Labais tonis tiek ieturēts un 2015.gada 19. – 21. jūnijā Rugājos notiks:

  1. 4×4 NEZ Championship 2015, 2.posms,
  2. Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 3.posms,
  3. Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta Tūrisma kausa izcīņas 3.posms,
  4. Latgales kauss 2015, 2. posms,
  5. CanAm Trophy Latvia 2015, 2. posms.

Aizgājušajā gadā leģendārais Medņu aplis nokārtoja atestāciju par atbilstību NEZ posmam un šogad ar nelielām izmaiņām tas tiks braukts atkal. Vienlaicīgi notiek Latvijas Trofi reidu čempionāta 3. posms un 4×4 NEZ Championship 2. posms, kas sola vērā ņemamu dalībnieku skaitu sporta klasēs. Ekstremālu apstākļu un izaicinājumu cienītāju pulks šī gada sezonā pulcē arī ievērojamu skaitu ATV (kvadriciklu) braucējus, kas šogad mērojas spēkiem sacensībās ar raksturu – CanAm Trophy Latvia 2015 un Latgales kausa (iepriekš Dubļu ērgļis) pretendentus. Medņu aplis Rugāju posma laikā tiks ekspluatēts uz nebēdu – sporta klases, Latgales kausa dalībnieki, CanAm Trophy braucēji, Dubļu apļa skrējēji.

Jau agrā pavasarī, pirms sniegs bija pilnībā nokusis, Rugāju purva Rūķi Mārtiņš un Jānis rosījās Medņu aplī – piecērtot, pataisnojot, uzrokot un šur tur pielīdzinot trasi, lai tā kļūtu ar glanci baudāma visiem tās braucējiem un skrējējiem! Taču tā ir tikai maza daļa no sagatavošanās darbiem Trofi reidu festivālam, par kādu Rugāju posms ir kļuvis. Ar tikpat lielu uzcītību un atbildību tiek gatavotas orientēšanās zonas un SP (speciālie posmi), ko būs gods izbaudīt visiem sportistiem. Tūrisma kausa izcīņas dalībniekiem tiek gatavoti īpaši gardumi, kuros ar labo kāju vien būs par maz, lai uzvarētu – naksies padomāt, pirms… Braukt? Skriet?

Neliels atgādinājums par “lietu” kārtību Rugājos: sporta klašu dalībnieku ierašanās jau piektdienas vakarā, ko vēlams darīt laicīgi, lai neradītu lieku sastrēgumu Administratīvajā un Tehniskajā komisijās. Dalībnieku sapulce plkst. 21.00 un jau pēc 30 minūtēm sporta klasēm starts Prologam (neliela iesildīšanās), kur finišs plānots ap plkst. 23.00. Atliek pietiekami laika, lai kārtīgi izgulētos (nu varbūt arī kaut ko saskrūvētu) un nākamajā rītā plkst. 8.30 piedalītos sapulcē. Pirmais starts plkst. 9.00 un plkst. 20.00 vairumam ekipāžu vajadzētu būt finišējušām. Pēc saturīgi, radoši, ekstrēmi pavadītas dienas no plkst. 22.00 tiek garantēta fantastiska balle – priecēs Miks Dukurs. Meža cūku uzraktais deju placis tiek līdzināts un līdz gonkai tiks sakopts lietojamā/dejojamā kārtībā.

CanAm Trophy un Latgales kausa dalībniekiem vēlākā iespējamā ierašanās sestdien, 20. jūnijā, reģistrācija un tehniskā komisija no plkst. 7.00 – 9.00. Pirmais starts plkst. 10.00.

Tūrisma kausa izcīņas dalībniekiem reģistrācija un tehniskā komisija sestdien, 20. jūnijā no plkst. 8.00 – 9.45, pirmais starts 10.30. Taču, ja vien ir vēlēšanās, ir iespēja ierasties, reģistrēties un pie tehniskā komisāra paviesoties arī piektdien.

Svētdien, 21. jūnijā plkst. 9.30 starts pirmajai ekipāžai leģendārajā Medņu aplī sporta klasēm, ko iepriekšējā dienā ar īpašu rūpību būs sagatavojuši sportistiem CanAm Trophy un Latgales kausa dalībnieki. Ap plkst 17.00 finišs, tad neliela pauze rezultātu apkopošanai, apbalvošana un tad visi varēs doties brīvdienās, kuras turpināsies vēl trīs dienas. Taču ja kādam ir vēlēšanās Līgot Rugājos – laipni aicināti palikt :)!

Jau vairākus gadus Kurzemes pusē notiekošajam Stipro skrējienam ir alternatīva – Latgales Dubļu skrējiens, kas tiek organizēts Rugājos, Latvijas Trofi reidu čempionāta laikā. Katrs, kurš vēlas pārbaudīt savu gribēšanu un varēšanu – laipni aicināti. Daudzos skaistumkopšanas salonos par diezgan vērā ņemamu samaksu tiek piedāvātas dažādas procedūras – dubļu pīlings, dubļu maska, dubļu masāža – un visur tiek uzsvērts, cik veselīgi un dziedinoši tas ir cilvēka organismam. Tad nu lūk vēl viens bonusa punkts Dubļu skrējienam – izmantojam dabas dāvāto iespēju :). Tas notiks sestdien, 20. jūnijā. Nav arī dzirdēts, ka kāds no dalībniekiem tiktu hospitalizēts vai būtu bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība – tātad šis skrējiens ir izaicinošs, ekstrēms, ļoti skaists, jautrs un kas pats galvenais – drošs (ja nu gadījumā kāds pats apzināti ar galvu ieskrien celmā – par to gan organizatori neatbild).

Godātie sportisti, tūristi, ATV braucēji, aktīvās atpūtas piekritēji, ekstrēmo sporta veidu cienītāji, līdzjutēji, atbalstītāji – ielūdzam Jūs uz bezceļu festivālu Latgalē, Rugāju novadā.

Lai braukšana, skriešana un svinēšana ar jēgu (katram īpašu) un baudu!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)