May 072017
 

Šajā burvīgajā nedēļas nogalē, kas iesākās jau ceturtdien, Latvijā tika aizvadīta virkne dažādu motoru sporta pasākumu, tostarp arī Trofi reidu čempionāta posms, kas vienkopus pulcēja dalībniekus gan no Lietuvas, gan Igaunijas, gan, protams, arī pašmāju bezceļu braucējus. Arī šogad bezceļu braukšanas svētkos Madonas apkaimē noritēja lieliskos laikapstākļos un trasē devās gan TR1 braucēji, gan tūrisma kausa dalībnieki, kā arī CanAm trophy apļu sacensību dalībnieki.IMGP0051 DSCF4435 IMG_3787

Pirmie sacīkstes uzsāka tieši trofi reida dalībnieki jau piektdienas vakarā ar aizraujošiem prologa posmiem pašā Madonas pievārtē. Dalībniekiem tika dota iespēja izbaudīt gan Madonas reljefu un braukšanu diezgan stāvās nogāzēs, gan arī trases meistara lieliski sagatavotās leģendas, kas vienlaikus deva iespēju pavingrot pilotiem, kā arī lika sasprindzināties stūrmaņiem. Jau ar pirmajiem posmiem vadībā izvirzījās pieredzējusī ekipāža no Lietuvas Vaidotas Paškevičius ar stūrmani Rokas Daniliavičius, kas savas prasmes slīpējuši arī rallija-reida sacensībās. Lai arī pēc pirmās dienas līderu godu gan izdevās atkarot Anda Bankoviča un Kristīnes Bankovičas ekipāžai, tomēr sacensību gaitā pieredzējušie Lietuvas pārstāvji ne tikai noķēra Bankovičus, bet arī izvirzījās pārliecinošā vadībā, svinot uzvaru pirmajā NEZ čempionāta posmā. Otrajā vietā Alvis Pētersons ar Aigaru Motivānu, bet Bankoviču ekipāžai šoreiz jāsamierinās ar trešo vietu. Savu darbu sacensībās padarīja arī Labā Feja, kas, modusies no ziemas miega, šoreiz pievērsās Jurijusa Kovalenkas ekipāžai no Lietuvas un deva iespēju gan ekselenti apmaldīties, gan atrast automašīnā nostiprināto ugunsdzēšamo aparātu, un Labā Feja, veiksmīgi padarījusi savu darbiņu, devas tālāk savās gaitās.

Latvijas Tūrisma kausa izcīņā šoreiz norisinājās diezgan spraiga sacensība, jo arī šeit organizators bija sarūpējis sešus specposmus, kas ieķļāva gan braukšanu pēc leģendas, gan orientēšanos, gan arī veiklības braucienus. Šajā reizē uz starta stājās 21 ekipāža, kas veica sagatavoto maršrutu. Interesanta statistika izkristalizējas aplūkojot pirmās sešas vietas ieguvušo ekipāžu spēkratu markas, 3 Mercedes G klases un 3 Toyota Land Cruiser. Uzvarētājs šoreiz Ints Freibergs, kas šoreiz piesaistīja veselus četrus asistentus: Endželu un Beatrisi Freibergas, kā arī Mārtiņu Karpu un Pēteri Valuli. Otrajā vietā Armands Apsītis ar Alvi Reinšmitu, Matīsu Reinšmitu un Jurģi Vilcānu. Neveiklas pieredzējušā stūrmaņa Dmitrija Savicka pieļautās kļūdas dēļ Mareka Mateiko ekipāža ierindojās ceturtajā vietā, un uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Arnis Pušs ar stūrmaņiem Inesi Cirīti, Edmundu Melveri un Eduardu Ošupu.

CanAm Trophy sacensības sāka ar ATV sacīkstēm. Hobby kategorijā diezgan pārliecinoši ar izcīnītu otro vietu pirmajā iebraucienā un pirmo otrajā, uzvaru izcīnīja Andris Šalaginovs. Otrais Ģirts Apelis, kurš, izcīnījis uzvaru pirmajā iebraucienā, otrajā ieņēma vien ceturto vietu, tādējādi zaudējot cerības uz pirmo vietu kopvērtējumā, taču iegūstot pietiekami pārliecinošu pārsvaru pār Mareku Apini, kas ierindojās trešajā vietā. Sport kategorijā bez variantiem uzvara Igaunijas pārstāvim Hendrikam Lauram, kas izcīnīja uzvaras abos iebraucienos. Otrais šoreiz Sandis Putniņš, tieši tik pat pārliecinoši ieņemot otrās vietas abos iebraucienos. Trešā vieta Intaram Veigulim, kam vienāds punktu skaits ar Daividas Rudokas, tomēr, ņemot vērā augstāku ieņemto vietu otrajā iebraucienā, Intars šoreiz uz goda pjedestāla. Arī Hobby 750 klasē nekādus variantus neatstāja Rolands Puravs, kas izcīnīja uzvaras abos iebraucienos un pelnīti arī izcīnīja uzvaru kopvērtējumā. Otrā vieta Bezceļu braukšanas leģendai Jānim Auziņam, bet trešais šoreiz Jānis Burka.

Savu debiju šajās sacensībās piedzīvoja jauna kategorija Side by side, kas ir diezgan plaši izplatīta kategorija citās valstīs. Šoreiz uz starta vien 4 ekipāžas, taču domājams tas ir tikai iesākums. Šoreiz uzvara Modrim un Valteram Kraukļiem, atstājot aiz sevis Jāni Kivlenieku un Robertu Stumpu, kā arī Antonu Brehovu un Denisu Bolšakovu. Diezgan interesanta cīņa risinājās CT1 automašīnu kategorijā, kur Andrejs Brehovs un Vladimirs Loiks izcīnīja uzvaru pirmajā iebraucienā, bet pagājušās sezonas līderis Vadims Seleckis un Sanita Selecka vien 5. vietā, tomēr otrais iebrauceins pierādīja, ka viss var sagriezties kājām gaisā, jo šeit uzvaru izcīnīja tieši Selecku ekipāža, bet Brehova ekipāžai vien 4. vieta. Attiecīgi kopvērtējumā uzvara tomēr Brehovam ar Loiku, otrā vieta Seleckiem, bet trešā vieta Ivar Haabsaar un Üllar Sikk. CT2 kategorijā uzvara Ģirtam Gailītim un Guntim Puzulim, otrie Mairis Jurka un Kārlis Krievups, bet trešie šoreiz Andrejs un Edgars Trači.

Nākamais posms jau tradicionāli īsi pirms Jāņiem Rugājos. Uz tikšanos Rugājos 17.-18. jūnijā!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)