Nov 292015
 

Sestdien, 28.novembrī, Madonas novada atpūtas kompleksā “Rēķu kalns” notika Trofi reidu komisijas rīkotā sezonas noslēguma ceremonija un laureātu apbalvošana, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas Trofi reidu čempionāta 10 gadu jubilejas svinības. Svinīgajā pasākumā pulcējās aizvadītās 2015. gada sezonas labākie bezceļu braucēji, sacensību organizatori, tiesneši un citi bezceļa entuziasti.

Desmit gadi arī cilvēka mūžā ir pietiekami nozīmīgs laika posms, kas parasti mudina ikvienu nedaudz aizdomāties par jau noieto ceļu, izvērtēt savu veikumu un pārdomāt turpmākos plānus.

Vakara oficiālās daļas sākumā visiem bija iespēja pakavēties atmiņās par to, kāds bija Trofi reids pirms čempionāta. Viens no bezceļu braukšanas entuziastiem Arnis Namajuns bija sagatavojis video materiālu par to, kā norisinājās sacensības un kā sportisti brauca laikā no 1998. gada līdz 2006. gadam. Jāatzīmē, ka vairāki vēsturiskajos video materiālos redzamie sportisti joprojām ir Labās fejas gūstā un Trofi reidu sacensības bez viņu dalības un uzvarām (!) ir retums. Un, tā kā šajā jubilejas reizē tika godināti gan aizvadītās, t.i., desmitās sezonas laureāti, gan arī atzīmēti pašas pirmās čempionāta sezonas laureāti, tad Edvins Vansovičs, Arnis Pušs, Vilnis Zeiza un Aigars Zeiza arī 2006. gadā bija godalgoto vidū.

_DSC0050

Kad filmiņa bija noskatīta un atmiņas pārrunātas sākās 2015. gada sezonas labāko braucēju sumināšana. Kategorijā TR1 trešo vietu Latvijas čempionātā izcīnīja Igaunijas ekipāža – kaimiņvalsts Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs Arto Kunapas ar komandu  Gunnar Obolenski un Kairi Heinaru-Kunapas Otrajā vietā Alvis Pētersons un Aigars Motivāns. Arī Pētersons ir viens tiem sportistiem, kas bezceļu sacensībās Latvijā brauc jau kopš to pirmsākumiem un, to atzīmējot, Trofi reidu komisija viņam pasniedza piemiņas dāvaniņu un pateicības rakstu par ilggadēju dalību Trofi reidu sacensībās. Savukārt pirmā vieta TR1 kategorijā Dzintaram Urniežum, Indulim Pakalnītim un Jānim Kancānam. Šie trīs sportisti saņēma arī Latvijas autosporta meistara ordeni, kas ir augstākais Latvijas autosporta apbalvojums.

Apbalvošanas ceremonijā pie godalgām tika arī Latvijas Tūrisma kausa izcīņas laureāti. Šosezon cīņā par uzvaru šajā kategorijā devās 62 ekipāžas, to vidū vairāki Latvijas autosporta meistari, kam pretī stājās spēcīgi braucēji, kas titulus vēl nav ieguvuši, tāpēc sacensība bija sevišķi interesanta. Trešo vietu Tūrisma kausā izcīnīja Jānis Siliņš, Māris Priednieks, Armands Bīlavs. Otrā vieta Edvīnam Vasovičam un Gatim Vidiņam. Vansoviča vārds autosporta līdzjutējiem noteikti nav svešs un arī Edvīns no Trofi reidu komisijas saņēma piemiņas dāvaniņu un pateicību par ilggadēju dalību sacensībās, kā arī tika sumināts kā pirmā Latvijas Trofi reidu čempionāta godalgotās vietas ieguvējs OPEN kategorijā.

_DSC0112

Pirmo vietu 2015. gada sezonā Tūrisma kausā izcīnija Arnis Pušs, Alvis Reinšmits, Edmunds Melveris un Eduards Ošups. Arī šīs ekipāžas pilots Arniss Pušs tika sumināts par pirmās Trofi reidu čempionāta sezonas iegūto godalgoto vietu čempionātā un saņēma piemiņas dāvaniņu un pateicību par ilggadēju dalību sacensībās. Tāpat šādu pateicību un piemiņas velti saņēma arī Ints Freibergs, kurš vairākus gadus veiksmīgi startējis trofi reidu čempionāta sacensībās, šajā gadā kopā ar meitām piedalījās Tūrisma kausā un izcīnīja augsto piekto vietu.

Trofi reidu komisija vēlreiz sirsnīgi apsveic visus sacensību laureātus, kā arī pateicas visiem dalībniekiem, kas piedalās sacensībās un mīl bezceļu. Uz tikšanos dubļos nākamajā sezonā!.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)