Aug 032015
 

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijā notika  Klaperjaht 2015

Klaperjaht ir lielai daļai dubļu braucējiem zināmas trakās Igauņu sacensības, kur uzvarētājus nosaka nevis pēc vairāk savākto kontrolpunktu skaita vai precīzāk nobrauktas leģendas, bet gan pēc ekipāžas izturības pakāpes. Kā teicis reiz viens no šo sacensību organizatoriem „Klaperjaht ir medības ar dzinējiem”! Un dzīvē tā tas patiešām arī ir!

Arī Latvijas Trofi reidu braucējiem šīs sacensības tīk un Ērgļi arī devās lidojumā. Kuplais dalībnieku skaits šajās sacensības liecina par interesantu un izaicinošu sacensību formātu, kā arī par to, ka dalībnieki grib un var braukt – kopā šajās sacensībās piedalījās teju 60 auto kipāžas.

Pirmo vietu Igaunijā 24 ekipāžu konkurencē „Mazo” klasē izcīnīja mājinieku ekipāža Ever Kattus un Janek Tiisler. Otrie – Latvijas lidotāji Vadims Seleckis un Sanita Selecka. Šī jau ir nopietna treniņnometne pirms Rugājiem. Trešajā vietā arī latviešu ekipāža – Kristaps Raipals un Kārlis Dauškans.

„Lielo” klasē 22 ekipāžu konkurencē šajās dzinēju medībās uzvarēja leģendārs igauņu Trofi reidu braucējs Tarvo Klaasimae ar stūrmani Kiur Ojala. Otrie – Andrejs Tračs un Raivis Kļaviņš. Trešo vietu šajā izturības maratonā izcīnīja Ģirts Gailītis ar Edgaru Miķelsonu – Ape Team. Mairis Jurka ar Mārtiņu Apsīti piektajā pozīcijā, aiz sevis atstājot Ivanu Bergmani un Aivi Japinu – viņi sestie.

Taču tas nebūt nav viss! Arī ATV un Enduro braucējiem Klaperjaht sacensības „iet pie sirds”. Šajās kategorijās Igaunijā pulcējās gandrīz 50 ekipāžas. Latvijas Trofi reidu aprindās labi zināmie Latvijas dubļu malēji 24  braucēju konkurencē dzina un medīja godam – Agris Jansons izcīnīja 13. vietu, Rihards Ennītis 14. vietu un Konstantīns Deksnis 16. vietu.

Enduro klasē Latvija netika pārstāvēta, taču smago auto klasē 16 ekipāžu konkurencē 2. vietu smagā cīņā par katru minūti godam nobrauca Agris Grīnfelds ar Ričardu Grīnfeldu. Apļu skaits – pilni 18 – ar līderiem mājiniekiem Raivo Kruusmann un Tiit Kaljuveer vienāds, taču laiks igauņiem mazliet labāks. Pavisam nedaudz – viens labi nobraukts aplis – šķīra Jāni Valgeru un Ričardu Valgeru no 3. vietas – viņi šoreiz ceturtie.

Apsveicam un veiksmīgu gatavošanos Rugāju gonkai!!!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)