Jul 272015
 

Sacensību norises datumi- 13-16 augusts 2015

Norises vieta – Baltkrievija, Grodņas rajons. (Республика Беларусь, Гродненский район, деревня Поречье. 40 км от города Друскининкай.)

Sacensību formāts – līnijveida sacensība

Dienu skaits – 3

Specposmu skaits – 2

Trases segums – mežs, purvs

Dalībnieku skaits – vairāk kā 120 ekipāžas

Dalībnieku pārstāvētās valstis – 5

11774483_1082922128392610_330038674_n 11802006_1082922135059276_1976900202_n 11783636_1082922131725943_349024763_o 11356165_1082922138392609_835125368_n

Baltkrievijas Trofi reidu sacensībās “Paplavi” ir gana ātruma, dubļu, manevrēšanas un orientēšanās. Dalībniekus gaida aizraujošas sacensības Baltkrievijas bezceļos. Trases, tieši tāpat kā iepriekš, solās būt sarežģītas un viegli nebūs!

Vai Tu vēlies pierādīt, ka esi labākais Trofi reidu braucējs? Brauc uz “Paplavi 2015″!

Uzaicinām visus interesentus un gribētājus pārbaudīt savas spējas un tehniku uz «Paplavi 2015»!

Pirmkārt, vēlamies apsveikt visus ar ļoti īpašu notikumu – saskaņā ar Baltkrievijas Republikas Sporta ministrijas pavēli no 2015.gada 20. maija „Trofi – reids” ir iekļauts oficiālā sporta veidu reģistrā. Trofi reids tiek pārstāvēts šādās klasēs – „Tūrisms”, Tūrisms HARD (OPEN)”, „TR1”, „TR2”, „TR3” un „ATV”.

Organizatori patiesi priecājas par to, ka Trofi reidu sacensības «Paplavi» norisināsies oficiālā formātā un aicina visus interesentus kļūt  par šī pasākuma dalībniekiem.

Šajā gadā visus dalībniekus sagaida daudz pārsteigumu. Pirmkārt – sporta klašu braucējiem kontrolpunktos vairs nebūs jāveic fotofiksācija – visu specposmu rezultāti tiks fiksēti „melnajās kastēs”, kas nozīmē, ka katra dalībnieka nobrauktais GPS maršruts tiks ierakstīts. „Melnās kastes” ierakstītie dati būs apliecinājums tam, ka dalībnieks ir veicis konkrēto specposmu. Bāzes vietā tiks nodrošināts navigācijas kontroles dienests. Katrā sporta klašu dalībnieku transporta līdzeklī pirms sacensībām tiks ievietota „melnā kaste” un visiem dalībniekiem tiks izskaidrota šo iekārtu darbība un lietošanas noteikumi, kā arī organizators veiks katras iekārtas noplombēšanu. Reģistrācijas laikā katram sacensību dalībniekam tiks izsniegti sacensības reglamentējošie dokumenti un GPS punktu saraksts drukātā (papīra) formātā. Tāpat katrs sacensību dalībnieks GPS punktus varēs saņemt elektroniskā veidā un iekopēt savā navigācijas iekārtā. Dalībnieku uzdevums būs sekot leģendas norādēm, kas sagatavotas, izmantojot kartogrāfiskos materiālus un ģeogrāfiskās koordinātes, kas iegūtas, izmantojot GPS uztvērējus.

Otrkārt – tādēļ, ka Trofi reids ir kļuvisi par oficiālu sporta veidu, ir pieņemts lēmums iekļaut organizatoru sastāvā  Sporta komisāru Kolēģiju (SKK). SKK galvenie pienākumi sacensību laikā būs uzraudzīt dalībnieku tiesību ievērošanu, sacensību nolikuma un citu reglamentējošo dokumentu korektu izpildi. SKK (trīs komisāru sastāvā) savus pienākumus veiks koleģiāli, sacensību priekšsēdētāja vadībā. SKK galvenais uzdevums būs nepieciešamības gadījumā  izskatīt sacensību nolikuma/reglamenta pārkāpumus, ja tiks saņemti iesniegumi no oficiālajiem pārstāvjiem vai saņemti protesti no sacensību dalībniekiem. Iesniegumi un protesti tiks pieņemti tikai rakstiskā formā. SKK ir iekļauti trīs valstu pārstāvji – Baltkrievijas, Krievijas un Lietuvas. SKK priekšsēdētājs būs Baltkrievijas pārstāvis Jevgēnijs Seļiverstovs. Krieviju pārstāvēs Sanktpēterburgas „Off-road kluba” priekšsēdētājs un Trofi reidu sacensību „Ladoga Trophy” organizētājs Jurijs Ovčiņņikovs, savukārt Lietuvu pārstāvēs Audrius Sutkus – Lietuvas Trofi reidu sacensību organizators un SKK komisārs Trofi reidu sacensībās „Ladoga Trophy”.

Treškārt – šis īpašais gads noteikti ir arī jānosvin īpaši un skaļi jāpaziņo, ka Trofi reidi ir oficiāls sporta veids. Šobrīd tiek plānots svinīgs starts no Grodņas centrālā laukuma. Šo ideju atbalsta vietējā DOSAAF (tulkojumā – Brīvprātīgā Armijas, aviācijas un flotes veicināšanas biedrība) nodaļa ar Dmitriju Kravecu priekšgalā.

Ceturtkārt – sacensības nu jau ir kļuvušas par starptautiskām – šobrīd ir saņemti pieteikumi no trīs valstu pārstāvjiem. Organizatori ļoti cer, ka tas ir tikai sākums un Baltkrievijas Trofi reidi piesaistīs vēl vairāk dalībniekus no dažādām valstīm.

Dalībniekus sagaidīs atjaunotas trases, kā arī pārsteigumi – šobrīd pilnā sparā rit jaunu trajektoriju izpēte – drīzumā būs foto atskaite par notikumu gaitu.

Piektkārt – par patīkamu «Paplavi 2015» notikumu tiek uzskatīts fakts, ka Trofi reidu sacensību ietvaros norisināsies konkurss  «Прыгожуня Бездорожья» (tulkojumā „Bezceļu Skaistule”), kurā piedalīties varēs visas daiļā dzimuma pārstāves!!!

Trofi reidu sacensību dalībnieki varēs mēroties spēkiem vēl papildus nominācijā – komandu ieskaitē. Tiem, kam ir svarīgs komandas gars, kurš vēlas pārstāvēt sava kluba, pilsētas vai novada godu, šāda iespēja tiks nodrošināta.

Visus sacensību dalībniekus sagaida vērtīgas balvas, tajā skaitā arī dalības sertifikāti visā pasaulē plaši pazīstamajās Trofi reidu sacensībās „Ladoga Trophy”, kas 2016. gadā norisināsies jau divdesmito reizi – tātad šīs būs jubilejas sacensības, līdz ar ko ļoti īpašas.

Organizatoru komanda «Беловежские зубры» būs patiesi priecīgi Jūs redzēt Trofi reidu sacensību «Paplavi» bezceļu trasēs!

Nolikums:

http://www.4x4zubry.by/trofi-reyd-paplavy/reglament/

Tehniskie noteikumi:

http://www.4x4zubry.by/trofi-reyd-paplavy/tekhnichesike-trebovaniya/

Pieteikumu forma:

http://www.4x4zubry.by/trofi-reyd-paplavy/forma-zayavka/

Dalībnieku saraksts:

http://www.4x4zubry.by/trofi-reyd-paplavy/uchasniki/

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)