Feb 172015
 

Saskaņā ar Saeimas pieņemto Tūrisma likumu Latvijas Republikā ir leģitīmas šādas definīcijas:  tūrisms ir — personas darbības, kas saistītas ar ceļošanu un uzturēšanos ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas brīvā laika pavadīšanas, lietišķo darījumu kārtošanas vai citā nolūkā ne ilgāk kā vienu gadu; sporta tūrisms — sacensības atsevišķu aktīvā tūrisma iemaņu labākā vai ātrākā izpildē, kā arī sacensības noteiktas grūtības kategorijas tūrisma maršrutu veikšanā un tūrists ir fiziskā persona, kura ceļo ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas ne ilgāk kā vienu gadu, uzturas sabiedriskā vai privātā mājvietā ne mazāk kā vienu nakti un apmeklētajā vietā neveic algotu darbu.

Tātad – saskaņā ar iepriekš citēto, Tūrisma kausa izcīņa ir sporta tūrisms ar tūristu piedalīšanos.

2014.gada sezonā Tūrisma kausa izcīņa bija dalībniekiem bagātākā. Par Tūrisma kausu cīnījās gan sporta meistari, gant tie, kuri vēlējā pamēģināt – kas ir Trofi reids un ko tas ziemā/vasarā ēd un kas ir dubļi un kādu prieku tajos var noķert?

Ņemot vērā publiskos komentārus un intīmajās sarunās dzirdēto, nākamā gada posmu organizatoriem priekšā diezgan liels izaicinājums – veidot Tūrisma kausa izcīņas sacensības ar mērķi, kad uzvarētāju nosaka skrupulozi precīza uzdevumu/ norādījumu izpilde un speciālo posmu veikšana bez kļūdām. Ātrākais braucējs un lielākais zirgu skaits zem motora pārsega visticamāk vairs neko nenoteiks. Tūrisma kausa izcīņā var piedalīties braucējs ar jebkuru automašīnu, kurai ir derīga/spēkā esoša Tehniskā apskate un maksimālais riepu izmērs ir noteikts  850 mm/33 collas. Vēlama 4 riteņu piedziņa un vismaz lāpstas klātesamība bagāžas nodalījumā. Nu var arī kādu stūrmani paaicināt līdz – būs jautrāk. Citu ierobežojumu nav.

2015.gada sezonā Tūrisma kausa izcīņā notiks seši posmi un daži no tiem sakrīt ar Latvijas Trofi reidu čempionāta kalendāra ierakstiem.  Precīzi 50 % no visa Tūrisma kausa posmiem organizēs un trasi veidos pieredzējušais un braucēju atzītais bezceļu burvis Edvīns Bauers. Pieredze un intuīcija čukst priekšā – Edvīns trasi liek tik pat viegli un eleganti, kā muzicē ☺ būs interesanti un jautri. Lai gan Rugāju ielīgošana un atkārtota ačgārnā secība iepriekšējā sezonā vilties nelika. Un kā tad bez leģendārajām un āķīgajām Trapenes leģendām? Ko nesīs Ērgļu izaicinājums – to pataupīsim saldajam ēdienam.

Tūrisma kausa izcīņas kalendārs:

25.04 Madona (Sezonas atklāšana)

09.05 Gladiatoriai 4×4 Lietuva (tiks apgūtas jaunas teritorijas)

20.06 Rugāji (ikgadējā ieLīgošana)

25.07 Trapene Signāls EM Luksti (nostaļģiska atgriešanās)

22.08 Rugāji v2 (mēģinājums visu darīt no otras puses)

26.09 Ērgļi (izaicinājums)

Aicinām atzīmēt nākamā gada „aizņemtās” brīvdienas savos kalendāros, kā arī aicināt savus draugus izbaudīt ko jaunu – piemēram pašūpoties ar auto vai nokļūt konkrētā vietā, izmantojot tikai papīrā drukātu leģendu. Vai vienkārši interesanti un aktīvi pavadīt laiku labā kompānijā.

Lai top saturīga un interesanta Tūrisma kausa izcīņas sezona!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)