Jan 312015
 

 

2015.gada 24.janvārī Madonā, Rēķu Kalnā, notika 2014.gada Latvijas atklātā  Trofi reidu čempionāta sezonas noslēguma pasākums. Tika  apbalvoti aizvadītās sezonas Latvijas Sporta Meistari, Trofi reidu čempionāta medaļnieki, tūrisma kausa ieguvējii, dubļu ērgļa titula ieguvēji, kā arī teikts paldies organizatoriem un tiesnešiem.

Kopā šajā sezonā uz starta Latvijā Trofi reidu čempionāta, tūrisma kausa un dubļu ērgļa titula izcīņas ietvaros bija stājušās 172 tehnikas vienības. Dalībnieku apmeklētākās sacensības – Rugāji trohy 2014 (tie, kas parasti ap Līgo svētkiem notiek), kas vienlaicīgi bija ne vien Latvijas čempionāta posms, bet arī NEZ čempionāta posms  – kopumā 87 tehnikas vienības. Lielākais interesentu un braucēju skaits Tūrisma kausa izcīņā  – gan Latvijas autosporta meistari, gan jauni braucēji, kas vēlas pamēģināt un uzdrīkstēties nākamajā sezonā startēt čempionāta ieskaitē . Trofi Reidu braucēji jau vairākus gadus nebija izcīnījuši Latvijas Sporta Meistara Nosaukumu. 2014.gada sezonā raženi – trīs leģendāri Trofi reidu sportisti ieguva godam pelnītu Latvijas Sporta Meistara Nosaukumu – Ivars Roze, Alvis Pētersons un Aigars Motivāns. Kā teica Aigars Motivāns – jo sliktāka sezona, jo labāks rezultāts – ko apliecina arī tas, ka Latvijas čempionātā šajā sezonā Pētersona/Motivāna ekipāža palikusi bez godalgotas vietas.

TR1 kategorijā čempioni – Viktors Pahomovs un Viesturs Tučins. Katrs, kurš kaut reizi ir izcīnījis čempiona titulu piekritīs – izcīnīt ir vieglāk, kā noturēt. Tas notur intrigu visas sezonas laikā. Šoreiz otrie – Dzintars Urniežus, Indulis Pakalnītis un Jānis Kancāns. Trešie – Viktor Stolyarchuk un Maksim Kamyshov – Krievijas auto sportisti ļoti labprāt piedalās Latvijas Trofi reidu čempionāta posmos un šogad vairāk, kā viena ekipāža no kaimiņu zemes ir godalgoto sarakstā.

ATV sezonas čempioni – Eduards Grāvītis un Kārlis Svārups. 2014.gada sezonā ATV čempionu tituls ir palicis „mājās” – tāds bija novēlējums, noslēdzot iepriekšējo sezonu, kur visas godalgas tika kaimiņiem.TR3 kategorijā tika apbalvoti labākie sezonas braucēji, jo diemžēl kūtrais dalībnieku skaits sezonas pirmajā posmā Madonā likumsakarīgi noveda pie tā, ka Latvijas Čempionāts šajā kategorijā nav noticis. Labākie šīs klases braucēji bija Igauņu ekipāža Hardo Mere un Ivar Praks, otrajā vietā Krievijas ekipāža – Ivan Shihotarov un Evgenij Sahvoruk, trešie – iepriekšējās sezonas čempioni, bet OPEN klasē Armands Apsītis, Agnis Asmis un Jurģis Vilcāns. Kā lieliski pieradīja Apsīša ekipāža, tad izmēram nav nozīmes, jo 3 vieta TR3 klase izcīnīta ar OPEN klasei atbilstošu auto.

Jau labu laiku pirms sezonas beigām visiem bija skaidrs – Tūrisma kauss nonāks Freibergu dinastijas rokās (plauktā, uz kamīna dzegas). Ābols no ābeles tālu nekrīt – kā komentēja Ints Freibergs, kāpēc meitenes nav atbraukušas uz apbalvošanu – ja tur nav sacensības, bet tikai ballīte, neesot interesanti… Izrādās, ka Ints Freibergs ne tikai lieliski brauc bezceļos, bet ir arī labs piemērs savām meitām. Tātad – Tūrisma kausa sezonas kopvērtējuma kausa ieguvēji – Ints Freibergs, Endžela Freiberga, Beatrise Freiberga un Aldis Beķeris, otrie – Surens Jegiazarjans, Imants Vidiņš un Zintis Kozlovs, trešie – Arnis Pušs, Alvis Reinšmits, Edmunds Melveris un Edvards Ošups.

Kas ir Dubļu Ērglis? „Netīrs putns”  – ar bērna muti runā patiesība – pieņemsim to…  Mūsu vidū šo netīro putnu bija gana – Titula ieguvēji mazkāju ērgļu kategorijā (lidošanā vai netīrībā?) – Vadims Seleckis un Sanita Selecka, otrie – Ēvalds Madernieks, Igors Ļeonovičs, Jānis Vētra un Valdis Madernieks, trešie – Romans Ermolajevs un Inna Stecko. Savukārt Titula ieguvēji lielkāju ērgļu kategorijā  – Ģirts Gailītis un Edgars Miķelsons, otrie – Kārlis Birznieks un Valdis Ločmelis, trešie – Ivans Bergmanis, Mārtiņš Jēkabsons un Juris Stonka.

Ar šo ir noslēgts vēl viens Trofi reidu čempionāta kalendārais posms, Latvijas Trofi reidu čempionāta vēsturē jau devītais. Nākamā, 2015.gada, sezona ir jubilejas desmitā! Sacensību kalendārs zināms, galva pamazām tiek lauzīta par to – kā labāk, interesantāk, kvalitatīvāk? Lai mums visiem – braucējiem, organizatoriem, tiesnešiem, neredzamajiem palīgiem veiksmīgs, sirsnīgs, mierpilns, saskanīgs šis gads un sezona. Viss būs tieši tāds, kādi mēs katrs pats būsim – gan domās, gan darbos. Lai izdodas!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)