Mar 242014
 

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr.466 „Noteikumi par transportlīdzekļu

valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem” un LAF Tehniskā dienesta 19.03.2014.

lēmumu – tiek veiktas izmaiņas tehniskajos noteikumos visu kategorijas tehniskajos noteikumos:

“Aizliegts automobilī uzstādīt speciālos sporta sēdekļus un/vai sporta bezinerces tipa

drošības jostas, ja automobilis nav aprīkots ar homoloģētu drošības loku vai karkasu un tam nav

izsniegta sporta automašīnas tehniskā pase.”

  5 Responses to “Papildinājums tehniskajos noteikumos”

  1. Sviests!

  2. Standarta automobilim nav drošības karkasa. Ja tādā automobilī uzstāda sporta sēdekli un/vai daudzpunktu (sporta bezinerces) drošības jostu, tad cilvēks tajā tiek ļoti cieši nofiksēts, viņš nevar izslīdēt no krēsla. Ja automobilis bez drošības karkasa apgāžas (trofi reidā tā var gadīties), pastāv risks ka auto tiks saplacināts. Ja cilvēks šādā situācijā nevar izslīdēt no sēdekļa, tā rezultātā viņu saspiedīs.

  3. Pamēģini izslīdēt no 3 punktniecies vai atbrīvoties no 4 vai pie 5 punktu drošības jostas. Lai kāds pamēģina atbrīvoties no 3 punktnieces avārijas situācijā. Vai nu jāpielieto fizisks spēks vai ass nazis.

  4. Galu galā banānu republikā ierosināt F1 braucējiem braukt ar 3 punktu jostām. Ja jūs tiešām gribat lai smejās par jums visa pasaule, tad uz priekšu!

  5. Varbūt jūs vēl gribat aizliekt LV bērnu sēdeklīšiem lietot 5 punktu drošības jostas un sporta sēdekļus? http://en.wikipedia.org/wiki/Seat_belt

    Tas, ka ministrijā kāds vai kāda pieļāvusi kļūdu vai tad cilvēkiem, kam ir sapratne par to kā jābūt ir jādara viss kā rakstīts?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)