Jan 142013
 

AT_logoKolas pussala aicina visus piedzīvojumu meklētājus uz Jubilejas trofi reidu ‘’Arctic Trophy 2013’’!

2013. gada. 01. septembrī startēs ‘’Arctic Trophy’’ trofi-reids maratons. Šis pasākums būs nozīmīgs un slavens ar to, ka tas būs divdesmitais ‘’Arctic Trophy’’ trofi-reids un vēl ar to, ka rekordliels skaits dalībnieku būs no Latvijas.

Trofi – maratons.

Pasākuma starts būs pilsētā Kandalakša, kas ir Kolas pussalas dienvidos. Pasākuma Finišs būs slavenajā pilsētā – varonī Murmanskā, otrā Kolas pussalas galā, ziemeļos. Katru dienu dalībniekiem būs jāveic maršruts no bāzes līdz bāzei. Tas var atšķirties gan pēc grūtības, gan pēc garuma. Speciālo posmu garums var būt no 8 – 80 km. Katru vakaru dalībnieki paliek organizatoru noteiktajās bāzes vietās, tiek kurts kopējais ugunskurs un ,atšķirībā no citiem trofi reidiem, tiek liela uzmanība pievērsta pasākuma neformālajai daļai – kopā būšanai un tusēšanai.

Starts – 01. septembrī, Finišs – 08. septembrī.

Kopējais speciālo uzdevumu garums ap 500 km. Jāņem vērā, ka šie 500 km būs kvalitatīvs bezceļs – sausas upes gultnes, tundra, purvi, kalni, akmeņi, brasli, kuru dziļums būs no 0.5 m līdz 1,3 m utt.

Par Kolas pussalas bezceļu var stāstīt gari un plaši, tas ir tāds, kā nekur citur. Pat slavenais Vepskij Les un Ladoga Trophy nespēj mēroties bezceļa kvalitātes ziņā. Tas nav ar lielām pārmērībām – purvi ir īsi un ainaviski, visu maršrutu reljefs mainās no smilšaina uz akmeņainu, no purva un sūnainu tundru. Mazi strauti un seklas upītes jāšķērso nepārtraukti. Visi maršruti tiek nosprausti pa ceļiem, kādi nu viņi ir… To nevar izstāstīt, tas ir jāredz pašam!

Bezceļu tehnika.

Visa bezceļu tehnika iedalās trīs kategorijās – Auto, ATV un MOTO.

ATV ir skaidrs – visi kvadracikli bez ierobežojumiem vienā klasē. Brauc pa pāriem.

Auto – Visas mašīnas vienā klasē. Atļautais riepu izmērs no 31 – 37 collas.

Automašīnām ar portāliem tiltiem jau startā ir sods – 1 st.

Populārākais auto formāts tāds kā mūsu nu jau izmirušais TR2. Automašīnas ar pilno virsbūvi un 35 vai 36 collu riepām.

Autonomija.

Visiem dalībniekiem jābūt gataviem uz to, ka trīs dienas būs jāspēj pārvietoties bez tehniskās palīdzības un bez iespējas uzpildīt degvielu. ATV organizators daļu degvielas piegādās. Trīs posmu garums līdz 150 km. Pārējie posmu finiši būs tuvu apdzīvotām vietām un ceļiem.

 

Dalībnieki.

Tā kā Skandināvija šim reģionam atrodas trīs reizes tuvāk nekā Pēterburga un Maskava, likumsakarīgi, ka liels pasākumu dalībnieku skaits ir no Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas. Automašīnu skaits ir ierobežots, tiek pieņemts tikai 40 automašīnas. Šobrīd uz 10.01.2013 ir pieteikušās 20 automašīnu ekipāžas un 10 ATV.

No Latvijas šobrīd plāno piedalīties viena auto ekipāža un 6 kvadracikli. Cerams, ka mums piebiedrosies vēl citi.

Izmaksas.

Šobrīd ar organizatoriem esam vienojušies par dalības maksu 600 $ no auto un 600$ no diviem kvadracikliem.

Ceļš: Rīga – Kandalakša 1500 km; Murmanska – Rīga 1750 km. Izmaksas degvielai (auto ar piekabi) – 300 Ls

Prāmis Tallina – Helsinki (turp/atpakaļ) – Auto + lielā piekabe + 4 cilvēki = 300 Ls

Degviela uz vietas (degviela Krievijā 0,60 Ls) – ATV = 60 Ls; Sporta auto = 100 Ls

Vīza un apdrošināšana – 50 Ls uz cilvēku

Ēdiens ceļā un pārtika uz vietas – viss pēc iespējām J

Izmaksas uz vienu kvadraciklistu (ja brauc viens auto ar četriem ATV uz piekabes) – aptuveni 430 Ls + ēšana

Izmaksas uz vienu auto braucēju (3 cilvēki, auto ar piekabi uz kura ir sporta auto) – aptuveni 415 Ls + ēšana.

Info   www.at4x4.ru

Visas ieinteresētās personas, kuriem ir doma kādreiz apmeklēt šo skaisto vietu, iespējams ne šogad, varbūt 2014 gadā, aicinām piedalīties pasākuma prezentācijā 16.01.2013 (trešdien) „Berga Bazārā” kafejnīcā „Cydonia” Elizabetes ielā 83/85, Rīgā  pl. 18:00. Pasākumu vadīs Arnis Namajuns un Mārtiņš Gailis. Būs iespēja sazināties ar pasākuma direktoru Vladimiru Ežovu un uzdot interesējušos jautājumus. Varēs redzēt filmu no 2009. gada Trophy reida, kā arī bildes no 2012.gada.ekspedīcjas caur Kolas pussalu.

Arnis Namajuns 29458000

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)