Sep 162012
 

Ar tradicionālajiem bezceļu braukšanas svētkiem Gladiatoriai 4×4 Lietuvā, Ignalīnas apkaimē aizvadīts kārtējais Latvijas trofi reidu čempionāta posms, un noskaidroti šī gada Latvijas čempioni. Sacensības vienlaicīgi bija arī NEZ 4×4 čempionāta 2. posms. Latvijas čempionāts šogad norisinājās trīs automašīnu un vienā ATV kategorijā. Noslēdzās arī paralēli čempionātam notiekošās trofi reidu tūrisma un dubļu ērgļa kausa izcīņas. Visās ieskaites grupā pie čempionāta kopvērtējuma punktiem ticis iespaidīgs tehnikas vienību skaits – 99. Jau ierasts, ka Latvijas čempionāta izbraukuma posms Lietuvā nav no vieglajiem, par to parasti parūpējusies māte daba, kā arī posma organizatori pielikuši savu roku. Arī šoreiz sacensības sagādāja jaunus pārsteigumus ar diezgan interesantu orientēšanās posmu pašā Baltkrievijas pierobežā ,”tomtoms” pat uzskatīja, ka daži kontrolpunkti atrodas jau Baltkrievijas pusē.

Standartauto kategorijā TR1 šoreiz uz starta 7 automašīnas, latviešiem Pētersonam un Lukševicam pretī stājās spēcīgais igaunis Karps, kā arī lietuviešu vecmeistars Meleška un jaunās paaudzes braucējs Sriubas. Pēc pirmās dienas pārbaudījumiem situācija rezultātu tabulā nepārsteidza – par medaļām cīnījās visi favorīti. Diemžēl jau pirmajā papildsacensībā tehnisku defektu dēļ līderu kompāniju pameta igaunis Toomas Karps. TR1 kategorijai šoreiz bija sagatavots nakts leģendas posms, kurā arī noskaidrojās vietu secība sacensībās. Nakts mežā parasti ievieš savas korekcijas, un arī šoreiz vienā no leģendas orientieriem nakts melnums neļāva braucējiem saskatīt pareizo ceļu un lika pamaldīties, tomēr visi veiksmīgi nokļuva līdz finišam, nepārsniedzot laika normu. Kopvērtējumā pirmais Lukševics/ Šarakovs / Eglīte, kas ar šo pirmo vietu arī pakāpās uz Latvijas čempionāta kopvērtējuma otrā pakāpiena, kā arī otro gadu pēc kārtas, komandas 4x4meži.lv sastāvā, izcīnīja pirmo vietu komandu ieskaitē. Otrā vieta jaunajam Lietuvas braucējam Vitautam Sriubam, bet uz trešā pakāpiena šī gada Latvijas čempions Alvis Pētersons ar Aigaru Motivānu , kas šogad pamanījās uzvarēt četros no sešiem čempionāta posmiem. Latvijas čempionāta kopvērtējumā otrā vieta Dzintaram Urniežum ar Induli Pakalnīti, kuri šo posmu izlaida.

Brīvās modifikācijas kategorijā OPEN, kā jau ierasts galveno lomu spēlēja latviešu braucēji, un šoreiz ierindā gandrīz visi spēcīgākie, iztrūka vien pagājušā posma uzvarētāja Romāna Jermolājeva. Sacensību rezultāts šoreiz šaubas neraisīja – trijās no četrām papildsacensībām trešo vietu izcīnīja Ivars Roze. Viņam arī ieņēma trešā vieta kopvērtējumā un izcīnīta otrā vieta Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Jelgavniekiem Intam Freibergam un Aldim Beķerim otrā vieta trīs papildsasacensībās deva arī otro vietu kopsummā. Viņiem šogad trešā vieta Latvijas čempionātā. Lietuvā visās četrās papildsacensībās nepārspēts palika Armands Apsītis / Agnis Asmis / Jurģis Vilcāns, kas pēc pagājušajā sezonā izcīnītās ceturtās vietas Latvijas čempionātā un uzlecošās zvaigznes titula saņemšanas, šogad kļuvis par Latvijas čempionu.

Prototipu kategorijā TR3 intriga, kā tas ierasts jau pēdējos pāris posmos, virmoja visu sacensību gaitu un atrisinājumu faktiski ieguva tikai sacensību pēdējās minūtēs. Pirms šīs sacensības uz čempiona titulu pretendēja Igaunijas sportists Hardo Mere un Edvīns Vansovičs, viņus šķīra nieka tiesa, bet nedaudz tālāk kopvērtējumā atpalika Vilnis Zeiza. Šie trīs vīri arī noteica toni šajās sacensībās, tomēr nopietnu konkurenci viņiem izrādīja arī pagājušā gada Latvijas čempions TR3 kategorijā Tarvo Klaasimae, kā arī jelgavnieks Ivans Bergmanis, kas pierādīja, ka arī viņam pulveris vēl ir sauss. Gala rezultātā uzvara Vilnim un Aigaram Zeizām, kas Latvijas čempionātā viņiem, lai arī cik nepierasti, tomēr dod ‘tikai’ trešo vietu. Otrā vieta sacensībās, ar nieka četru punktu pārsvaru, kas nodrošināja arī Latvijas čempiona titulu – Edvīnam Vansovičam ar Artūru Melni, savukārt trešie Hardo Mere ar stūrmani Joonas Oja, kas izcīnījuši otro vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Taču šo vīru cīniņš šogad vēl nav beidzies, jo pirms pēdējā NEZ čempionāta posma viņus šķir tikai septiņi punkti, kas nozīmē, ka visu izšķirs ieņemtā vieta sarežģītajā un smagajā Avo Sults Memorial sacīkstēs, kas novembra nogalē norisināsies Igaunijā.

Latvijas čempiona titulus ATV kategorijā izcīnīja Normunds Bačinskis un Jānis Siliņš, nedaudz apsteidzot Mārtiņu Lielienfeldu un Ronaldu Gustu. Savukārt tūrisma kausa izcīņā pēc šīm sacensībām noskaidrojās, ka pirmo vietu nosargā Segejs Iskrovs ar stūrmaņiem Raivi Jaunzemu un Jeļenu Skripčenko, otrie Artūrs Kuncis ar stūrmaņiem Aināru Nagli un Oskaru Žvaginu, bet trešie Aivis Karlsbergs ar stūrmani Initu Janovsku. Mazo Ērgļu titula izcīņā pēc sezonas pārtraukuma uzvarējis Mairis Jurka ar stūrmaņiem Mātiņu Janušu un Kristapu Kaktiņu, otrie Madonieši Ēvalds Madernieks/ Andris Ošenieks / Igors Ļeonovičs, bet trešais Artūrs Grigulis / Jānis Rešņa / Jānis Krūmiņš. Lielo ērgļu kategorijā ar stabilu sniegumu visas sezonas garumā pirmo vietu izcīnīja Andris Vilde ar Guntaru Tomonoviču, bet otrie Ivans Bergmanis ar Nikolaju Majestroviču, savukārt trešā vieta rēzekniešiem Ilmāram Līpuram un Andrejam Reinikam.

Baltijas Trofi reidu sezona noslēgsies ar NEZ 4×4 čempionāta trešo posmu, kas norisināsies Igaunijā, Narvā no 16.-18. novembrim. Sacensību un kopvērtējuma rezultāti aplūkojami www.trofi.lv

REZULTĀTI

Kopvērtējums

Foto – Arnis Namajuns

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)