Aug 152012
 

 StigaOZ-2012-1Ir pienācis tas brīdis, kad Austris Gailītis ir beidzis “ložņāt” pa visiem Trapenes krūmiem un ir skaidrība par to, kāda šobrīd ir situācija sacensību trasēs, tādēļ ar prieku padalīsimies šajā informācijā ar Jums – Stiga Trophy dalībnieki!

Sacensības visām sporta kategorijām sāksies piektdien no rīta ar tehniskās komisijas atvēršanu un tāpēc būtu liels lūgums visiem dalībniekiem ievērot katras ekipāžas reģistrācijas un tehniskās komisijas apmeklēšanas laikus (tiks publicēti tuvākajā laikā), jo šoreiz jūs esat sapulcējušies diezgan nopietnā skaitliskajā sastāvā, kas, protams, priecē! Ja šie reģistrācijas laiki tiks ievēroti, pirmajā sacensību dienā būs iespēja naktī izgulēties, bet, ja reģistrācija iekavēsies, pēdējās ekipāžas diemžēl būs spiestas finišēt 2:00 naktī un šajā gadījumā no atpūtas nekas īpašs nesanāks, tādēļ cienīsim sevi un citus un ievērosim reģistrācijas laikus.

Tātad, piektdien pēc reģistrācijas un tehniskās komisijas visi sporta kategoriju dalībnieki pulcējas kolonnā parādes braucienam pa Alūksnes pilsētas ielām ar “atrādīšanos” Alūksnes pilsētas iedzīvotājiem. Parādes brauciens uz brītiņu apstāsies pilsētas domes laukumā, kur dalībnieki (nu jau ar kājām) dosies uz domes telpām, kur notiks sapulce. Pēc tās parādes brauciens turpināsies līdz starta vietai NBS Kājnieku skolas poligonā, kur notiks oficiālā sacensību atklāšana un starts pirmajam posmam (turpat Kājnieku skolas poligonā). Trase līdzināsies dubļu aplim, kurā vienlaicīgi startēs divas vienas kategorijas automašīnas, tādejādi radot šo sacensību aizraujošāku un azartiskāku. Pēc finiša visas automašīnas ar mūsu drauga – “ALTO” palīdzību būs jānoskalo, lai, pirmkārt, Jūsu auto izskatītos atkal skaisti un tīri, bet otrkārt, lai pēc sacensībām neradītu dubļu “šmuci” pilsētas ielās. Dubļu aplī finišējušās ekipāžas uzreiz pēc tam dosies uz leģendas brauciena startu, kas būs piektdienas otrā un noslēdzošā disciplīna. Leģenda, kuru būs jāveic ar “Roadbook” palīdzību, solās būt ar dažādiem ekstrēmiem elementiem un ūdeņiem. Leģendas finišs būs sacensību bāzē “Luksti”, tādēļ iespēju robežās, aicinām laicīgi noorganizēt, kā līdz bāzei tiks nogādāti Jūsu tehniskie auto. Ja neizdodas pierunāt palīdzēt ne mehāniķus, ne kolēģus, tad pirms piektdienas starta, lūgums, informēt par to Austri Gailīti (+371 29174981) un viņš Jūs piektdien pēc Leģendas finiša nogādās līdz Alūksnei pēc piekabēm.

Sestdien no rīta būs zināmi piektdien “sastrādātie” rezultāti un sacensības varēs turpināties. Šīs dienas kārtībā ir paredzētas divas orientēšanās zonas (OZ), kuras par spīti Trapenes sausajai vasarai, solās būt diezgan jautras un slapjas. Lai sporta automašīnām būtu iespēja “pavingrot”, sestdien ir paredzēts arī iebrauciens ļoti interesantā karjerā, kurā, tāpat kā piektdienas aplī, visi dalībnieki sacentīsies paralēlajā startā – katrs pilots stūrēs savu auto pa savu (paralēlo) trasi un pēc pirmā apļa veikšanas, bez apstāšanās (mainoties ar apļiem), turpināsies karjeras otrs aplis. Finišs būs pēc abu apļu veikšanas un laiks, protams, būs kopējs (par abiem veiktajiem apļiem). Šī disciplīna, viennozīmīgi, būs gana interesanta un ekstrēma, un pilotam būs iespēja izrādīt savas braukšanas iemaņas pilnā apjomā.

StigaOZ-2012-2 StigaOZ-2012-3 StigaOZ-2012-4
StigaOZ-2012-5 StigaOZ-2012-6 StigaOZ-2012-7

Sestdienas vakarā pirms nodoties pelnītai atpūtai, vakarā visi pulcēsimies pie sekretariāta (plkst. 22.45.) uz nākamās dienas sapulci, tūrisma un dubļu ērgļu apbalvošanu un, protams, gaidāmi arī patīkami pārsteigumi. Mēs ceram, ka visi jau zina, bet vēl lieku reizi atgādinām, ka ierašanās uz šo sapulci pilnīgi visiem ir obligāta. Sestdienas vakars varēs turpināties ar mūziku, “disko-pļesko” (kam vēl ir spēks vai atkal ir spēks) un jautrāko vakara pasākuma daļu – KARAOKE’s vakaru, kurā mēs visi varēsim novērtēt trofi reidu skanīgākās balsis un krāšņākos priekšnesumus.

Svētdien (trešajā sacensību dienā) no rīta jau būs diezgan liela skaidrība par vietu sadalījumiem un būs pienācis laiks taktikas izstrādei: kurš konkurents obligāti jāapdzen, kuru var palaist pa priekšu utt. Šī noslēdzošā sacensību diena ir veltīta dubļu apļiem, kuri šogad, Magam Trophy iespaidā, ir tapuši stāvāki un ekstrēmāki.

Pirmajā iebraucienā, iesildoties, sportisti (Open un Proto (TR3)) nolaidīsies līdz grāvja gruntij pa stāvu nogāzi, bet otrajā iebraucienā jau šis šķērslis būs jāpārvar augšup. Garantējam, ka tas nemaz nebūs tik vienkārši, bet sajūtas to paveicot būs neaprakstāmas! Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, aplis ir palicis dinamiskāks un interesantāks, jo no apļiem ir izņemtas “bezcerīgās” vietas.

Cerams, ka spējām radīt jums nelielu ieskatu par veicamajiem posmiem un to sarežģītību. Tiekamies dubļos – Stiga Trophy 2012 no 17. līdz 19. augustam!

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)