Jul 102012
 

Jau pēc nedaudz vairāk kā divām nedēļām Liepājas pusē norisināsies Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta izcīņas 3. posms. 14-15. jūlijā Virgā (Priekules novadā) pulcēsies visdažādākās 4×4 tehnikas braucēji, lai mērotos spēkiem un labi pavadītu laiku bezceļos. Kā jau ierasts, paralēli Latvijas Trofi Reidu čempionātam norisināsies sacīkstes gan Tūrisma grupas braucējiem, gan Dubļu Ērgļiem.

Tūrisma grupas ieskaitē var piedalīties ar jebkuru džipu, kam ir izieta tehniskā apskate, jo salīdzinoši liela daļa distances ir jāveic pa koplietošanas ceļiem. Tradicionāli, šajā grupā dalībnieki brauc ar mazāk sagatavotām vai ielas pilnpiedziņas mašīnām, taču tas nenozīmē, ka Tūristi nesaņems savu beceļa devu, jo kontrolpunkti ir izvietoti grūti piebraucamās vietās. Tajā pat laikā nozīmīga ir arī stūrmaņa loma, nosakot kur un kā jābrauc, lai paveiktu Organizatoru sagatavotos uzdevumus. Šogad Tūristu uzdevumos ietilps ne tikai pierastā Orientēšanās un zināmais Dubļu aplis, bet arī disciplīna, kuru itin labi raksturo vārds – Golfs. Proti, kontrolpunkti kartē būs izvietoti kā bedrītes Golfa spēlē, bet dalībnieku automašīnas būs Golfa bumbiņas, kam jāpieripo pēc iespējas tuvāk noteiktajiem punktiem. Katrā mašīnā tiks ievietota GPS sekošanas ierīce, kas, ar speciālas programmas palīdzību, aprēķinās, kura Tūristu ekipāža būs piebraukusi vistuvāk lielākajam bedrīšu skaitam.

Dubļu Ērglis ir bezceļu braukšanas disciplīna, kas norisinās slēgtā trasē – aplī. Noteiktā laika periodā ir jāveic pēc iespējas vairāk apļu. Šogad Virgas Manevros Dubļu Ērgļiem būs sagatavoti pat divi dažādi apļi – katram braucienam savs. Šajā sacensību paveidā var piedalīties ar jebkuru 4×4 tehniku – sākot ar kvadracikliem, beidzot ar pamatīgi sagatavotiem džipiem. Svarīgi, ka šajā sacensībā automašīnas uz starta var iziet bet tehniskās apskates un OCTA. Protams, pastāv dalījums grupās, kuras nosaka automašīnas riteņu izmērs. Tas nozīmē, ka ir iespēja izvilkt no šķūnīša veco „bobiku” vai „ņivu” un pieteikties Dubļu Ērglim!

UZMANĪBU DUBĻU ĒRGĻA dalībniekiem!!! Pasākums notiks tikai tad, ja līdz ceturtdienas (12.07.12) vakaram būs pieteikušies vismaz četri dalībnieki! Par dalībnieku skaitu informācija tiks publicēta www.4x4klubs.lv un www.trofi.lv

 

Sīkāka informācija un sacensību nolikums atrodams www.4x4klubs.lv un www.trofi.lv

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)