Jul 302012
 

Pašā karstākajā šīs vasaras nedēļas nogalē notika Latvijas Trofi reidu čempionāta ceturtais posms GO Expedition Trophy 2012, Madonā. Šoreiz Madonā sacensties bija pulcējušies nedaudz vairāk kā 30 tehnikas vienības, tai skaitā arī viesi no Igaunijas Hardo Mere no komandas Boatworld, kā arī TR1 braucējas no komandas Fiona. Pēc sacensību atklāšanas Madonas Saieta laukumā sportisti ceļu policijas pavadītā kolonā devās uz orientēšanās zonu Smeceres silā. Arī šogad Smeceres sils – pilns smagu reljefu un noslēpušos viltīgu celmu. Atkāpe: Ja kādam liekas, ka celmi nav viltīgi un, nevienu netraucējot mierīgi sēž, iesaku pamēģināt izbraukt Smeceres sila izcirtumus, jūsu domas mainīsies. Orientēšanas zona diezgan netipiska ar ļoti blīvu punktu izvietojumu, ātrs fotoaparāts šoreiz iespējams varēja būt daudz vērtīgāks par ātru stūrmani.

TR1 – standartauto kategorijā pirmās dienas meži izcirtumi un fotomāksla visprecīzāk padevās 4x4mezi.lv komandas ekipāžai G.Lukševics/A.Šarakovs/I.Eglīte, nedaudz atpalika A.Pētersons un A.Pušs, tomēr pārsvars tik neliels, ka pretinieku elpu var sajust nevis pakausī, bet jau gandrīz ausī. Lielā tveice un miklie māli automobiļu dzesēšanas sistēmām darbu dīvainā kārtā nemaz neatvieglo. Svētdienas smagajā dubļu aplī, parādot Herkulesa cienīgu izturību, un neatlaidību, jau aiz starta līnijas novēršot tehniskas ķibeles un iedzenot konkurentus, trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Alvis Pētersons / Aigars Motivāns. Gandrīz vai par vinčas āķa tiesu pēdējā iebraucienā apsteidzot Lukševica ekipāžu, kas ierindojās otrajā vietā un Pušu / Ošupu / Umbraško, kas šoreiz dzinēja defekta dēļ tikai trešie. Sezonas kopvērtējuma šī sacensība ļāva Pētersonam nostiprināties vadībā, par 31 punktu apsteidzot Pušu pirms pēdējiem diviem posmiem.

TR3 Prototipu kategorijā, pēc pirmās dienas jau likās, ka diezgan solīdais lielmeistara Zeizas pārsvars pār Ivanu Bergmani, kas šoreiz brauc pārī ar Kasparu Kojaloviču un Edvīnu Vansoviču, kas savukārt šoreiz pārī ar Andri Balodi, būs pietiekams un apļi varētu būt tikai formalitāte. Īstenība izrādījās gaužām skaudrāka, pirms pēdējā iebraucienā dubļu aplī Zeizas pārsvars pār trešajā vietā esošo Vansoviču bija tikai 13 punkti, kas nozīmē, medaļnieku secību, tieši tā pat kā TR1, noteica pēdējais iebrauciens. Lai gan braucējiem aiz muguras bija gandrīz 11 trasē pavadītas stundas, sportiskais niknums neļāva padoties sīvajā cīņā un meistarīgāks vai, varbūt, veiksmīgāks izrādījās Edvīns Vansovičs, otrajā vietā atstājot Vilni Zeizu, bet trešais šoreiz Ivans Bergmanis.

Komandu ieskaitē, pie panākumiem tika 4x4meži.lv komanda, kas diezgan sīvā cīņā apsteidza Jelgavnieku NOVATORA komandu, bet trešie komandu ieskaitē šoreiz 4x4shop.lv komanda, kas startēja nepilnā sastāvā.

Paralēli čempionātam notiekošajā trofi reidu tūrisma kausa izcīņā šoreiz nepārspēti palika sezonas kopvērtējuma līderi Sergejs Iskrovs, Raivis Jaunzems un Jeļena Skripčenko. Dubļu ērgļa kausa izcīņā, kam bija uzticēts sagatavot dubļu apli sporta klašu svētdienas cīņām, lielo ērgļu kategorijā labākais šoreiz Andrejs Tračs ar sievu Nataļju Traču (Andrejs pirms diviem mēnešiem sievai kāzu jubilejā uzdāvināja braucienu Rugaji Trophy dubļu ērgļa kausa izcīņā. Speciāli šim gadījumam un sievas vēlmēm auto tika nokrāsots sarkanā krāsā, un nu liekas, ka ir arī šī ģimene no trofi reida ārā netiks). Mazā ērgļa ieskaitē ātrākie Apes puiši Mairis Jurka / Mārtiņš Janušs / Kristaps Kaktiņš. Savukārt īpaša uzslava pienākas ATV klases braucējam Valdim Maderniekam, kurš vienīgais trakajā karstumā uzdrošinājās doties trasē un arī godam abos iebraucienos pievarēja organizatora sagatavotās grūtības.

Nākamais, 5. Trofi reida čempionāta posms, kas būs arī 2012.gada pirmais NEZ čempionāta posms notiks jau 17.-19. augustā Alūksnes un Apes novadā „STIGA TROPHY 2012”.

Latvijas Automobiļu federācijas
Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs
Krišjānis Vīdušs

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)