Jun 182012
 

Ar ļoti spraigu un interesantu sacensību aizvadīts jau otrais Latvijas čempionāta posms Trofi reidā. Jau tradicionāli Rugāju sacensības solīja interesantu un diezgan sarežģītu bezceļu, šajā reizē savu maigo, bet spēcīgo piesitienu pielika ar māmuliņa daba, kas nedēļu pirms sacensības neskopojās ar spēcīgu lietus devu, pārsniedzot visas prognozes. Šoreiz ūdens bija redzams pat tādos grāvjos, kas bijuši sausi kopš tiem laikiem, kad pa Rugāju bezceļu vēl Tīģeri un Zebras skraidīja. Kā jau ierasts, Rugājos bija sabraukuši ne tikai kupls mašīnu skaits – 16 vienības sporta kategorijās, 13 tūrisma un 14 dubļu ērgļu auto, bet arī 30 ATV.

Šoreiz latgaļi, kam krīze atrodas pie zināmām ķermeņa daļām, atkarībā no dienas gājuma, bija parūpējušies par interesantu un garu bezceļa leģendu gan ar rallija reida, gan arī izcila Trofi reida elementiem. Pirmie ar leģendu iepazīties varēja doties TR1 klases pārstāvji. Šeit ļoti labas braukšanas iemaņas parādīja klases jaunpienācēji Dzintars Urniežus un Indulis Pakalnītis, kas pēc pirmās dienas un divām, kopumā gandrīz 120km garām leģendām, atradās vadībā, aiz sevis atstājot tādus pazīstamus bezceļa vīrus kā Arnis Pušs no 4x4shop.lv komandas un Guntis Lukševics no 4x4meži.lv komandas. Pirms otrās dienas, kad ekipāžām jādodas slavenajā un leģendām apvītajā Medņu aplī, iekrāts solīds pārsvars. Tomēr ne viss izrādījās tik rožaini un pēc tikšanās ar Labo Feju, kas ar savu burvju cirvīti bija paveikusi negantu darbu, caursitot auto bāku, pirmo vietu nosargāt neizdevās. Tomēr ekipāža jāuzteic par cīņas sparu un neatlaidību, jo pat ar cauru bāku un bojātu degvielas sistēmu, ekipāža turpināja cīņu un veiksmīgi ierindojās otrajā vietā, par nieka pieciem punktiem palaižot priekšā citu pieredzējušu ekipāžu – Alvi Pētersonu un Aigaru Motivānu, kas jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja uzvaru Rugāju Trophy. Savukārt trešā vieta šoreiz pagājušā posma Kurland Trophy uzvarētājam un šābrīža kopvērtējuma līderim Arnim Pušam ar stūrmaņiem Edvardu Ošupu un Normundu Melnbārdi.

Neskatoties uz salīdzinoši nelielo dalībnieku skaitu, arī OPEN kategorijā spraiga cīņa neizpalika. Jau pirmajā papildsacensībā pārplūdušajās un purvainajās pļavās bija redzams īpašs cīņas spars – pirmās divas ekipāžas finišā burtiski ielidoja vienlaicīgi, ātrāka šoreiz izrādījās Arņa Namajuna pilotētā un Mārtiņa Seržanta stūrētā ekipāža, kas, apsteidzot Armanda Apsīša/Jurģa Vilcāna/ Agņa Asmja ekipāžu, ielika drošus pamatus punktu bagāžai. Dienas turpinājumā 4x4meži.lv komandai izcīnīta vēl viena uzvara, kā arī viena otrā vietu un pirms otrās dienas apļiem diezgan labas iespējas pacīnīties par uzvaru arī visās sacensībās. Otrās dienas Medņu apļa iebraucienus gan pārmaiņus uzvarēja te Armands Apsītis, te Ivars Roze ar stūrmani Aivi Japinu no Rekuss Raicing Team, bet tas nebija pietiekami, lai apsteigtu Namajunu, kas izcīnīja pelnītu uzvaru, otrajā vietā atstājot Armandu Apsīti, bet trešais šoreiz Ivars Roze.

TR3 kategorijā arī šoreiz bija ieradušies viesi no Igaunijas, kas neļauj atslābināties pašmāju braucējiem. Neraugoties uz to, ka Hardo Mere sasniedz labāko laiku pirmajā papildsacensībā, neprecizitāte, izbraucot maršrutu, nobīdīja igauņu sportistu uz trešo vietu. Pirmajā vietā izvirzījās Ivans Bergmanis ar Induli Vīdušu, kas pamanījās arī otrajā OZ izcīnīt pirmo vietu un ieņemt līdera pozīciju pēc pirmās dienas, apsteidzot jau pieminētos igauņus, kā arī Vladislavu Bergmani un Dmitriju Savicki. Pēc otrās dienas pirmā iebraucienā situācija TR3 kategorijā sarežģījās vēl vairāk – labāko laiku uzrādīja Vladislavs Bergmanis, par 2 minūtēm apsteidzot igauņus, bet trešā – Ivana Bergmaņa ekipāža. Pirms pēdējā, pusotru stundu ilgā iebrauciena, Medņu aplī situācija ir diezgan dramatiska. Kas ieņems augstāku vietu iebraucienā, tas ieņems arī augstāku vietu sacensībās. Netika žēlota ne tehnika, ne ekipāžu spēki un trasē varēja vērot cīņu uz spēku izsīkuma robežas. Galaiznākums šāds: pirmie Hardo Mere/ Paul Lippasaar, otrie Ivans Bergmanis/ Indulis Vīdušs, bet trešie Vladislavs Bergmanis/ Dmitrijs Savickis. Šī cīņa arī izšķīra komandu ieskaites rezultātus, kad par uzvarētājiem ar 2 punktu pārsvaru tomēr kļuva 4x4meži.lv komanda, apsteidzot Novatoru un 4x4shop.lv.

Paralēli Latvijas čempionātam norisinājās arī tūrisma kausa izcīņas sacensības, kurās par uzvarētājiem kļuva Sergejs Iskrovs, Raivis Jaunzems, Jeļena Skripčenko, apsteidzot Juri Ločmeli ar stūrmaņiem Andri Medni un Andreju Seļuku. Trešie šoreiz Aivis Karlsbergs, Inita Janovska, Uldis Frančenko, Inese Reipa. Bet Dubļu ērgļa kausa izcīņā mazo kāju ērgļu kategorijā uzvarēja Apes komanda Mairis Jurka, Mārtiņš Janušs, Kristaps Kaktiņš, bet lielā ērgļa izcīņā – rēzeknieši Ilmārs Līpurs un Andrejs Reiniks. ATV dubļu ērgļa kategorijā nepārspēts palika Vladimirs Zvingulis, bet ATV tūristu ieskaitē Juris Volkops.

Nākamais Trofi reidu čempionāta posms no 13. līdz 15. jūlijam Liepājas pusē Virgā – Virgas Manevri 2012.

Rugāji Trophy rezūltāti: rugaji_rez2012

Latvijas Automobiļu federācijas

Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs

Krišjānis Vīdušs

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)