Sep 022011
 

Jau nākošajā nedēļas nogalē notiks Latvijas atklātā trofi reidu čempionāta 5. posms GO Expedition trophy 2011, kas norisināsies 10. un 11. septembrī  Madonas novadā. Sacensībās savu dalību pieteikuši visi čempionāta līderi un, iespējams, jau šajā posmā noskaidrosies vairāku kategoriju čempionu vārdi!

Gandrīz vairs tikai formalitāte atlikusi TR1 kategorijas līderiem Igaunijas ekipāžai Rene Derrik ar stūrmani Priit Kasesalu. Viņu pārsvars pār otrajā vietā esošo Gunti Lukševicu no 4×4 komandas meži.lv  ir jau gandrīz 100 punkti. Ņemot vērā igauņu stabilos rezultātus sezonas laikā, ir jānotiek brīnumam, lai Guntim izdotos noķert Rene ( mēs gan ticam, ka brīnumi notiek!). Daudz sīvāka spēkošanās drīzāk var izvērsties starp trešajā vietā esošo Alvi Pētersonu  un Gunti Lukševicu, kurus šobrīd šķir 27 punkti. Taču jāņem vērā, ka čempionāta kopvērtējumā tiek ņemti vērā tikai piecu labāko posmu rezultāti no sešiem, kas savukārt šobrīd faktiski nostāda abus braucēju viena punkta atstatumā.

Daudz spraigāka situācija vērojama OPEN kategorijā, par pirmo vietu vēl diezgan reāli var pacīnīties trīs ekipāžas. Abas 4x4shop.lv komandas Jānis Siliņš / Arnis Pušs un Aigars Mizga / Alvis Reinšmits / Arvils Mizga, kā arī viņiem uz papēžiem sāk mīt jauno autiņu saskrūvējušais Ints Freibergs ar Aldi Beķeri stūrmaņa pozīcijā, kas pārstāv komandu NOVATORS. Tomēr ar to vien vēl viss nebeidzas – šosezon tapušo auto, liekas, piejaucējis Armands Apsītis ar stūrmaņiem Agni Asmi un Jurģi Vilcānu, par ko liecina nesenā uzvara leģendārajā Klaperjahtā, pārspējot visus galvenos konkurentus. Tāpat Klaperjahtā dienasgaismu ieraudzīja Ivara Rozes jaunbūvētais kaujas rīks, kas arī viņu neļauj svītrot no godalgoto vietu pretendentu pulka. Mānīgi tālu no līderiem, iespējams, ir arī Arnis Namajuns no 4×4 komandas meži.lv, kurš arī vēl pagaidām taustās ar sava jaunā auto iespējām. Tas ļauj izdarīt divus secinājumus: šīs sezonas noslēgums būs neprognozējams, kā arī pavisam noteikti intriga un spriedze OPEN kategorijā tikai palielināsies. Tāpat no līderu pulka nevajadzētu svītrot arī Nikolaju Boicovu, kā arī atslodzes un testu sezona būs pagājusi pagājušā gada TR1 kategorijas braucējiem Ērikam Eglītim un Mārtiņam Kaļķim, kas šogad arī uzmeistarojuši OPEN kategorijai atbilstošu auto.

Lielo prototipu klasē TR3 arī nevarētu sūdzēties par cīņasspara trūkumu, lielākoties pateicoties igauņu ekipāžai Tarvo Klaasimae ar stūrmani Paul Lippasaar, kas pielējusi eļļu cīņā par čempiona titulu, pagaidām izraujoties komfortablā vadībā, tomēr neveiksme pēdējā posmā šo pārsvaru ir samazinājusi un uz čempiona titulu vēl jo projām pretendē gan Vladislava Bergmaņa ekipāža no komandas NOVATORS, gan Normunda Bačinska ekipāža, kuras šķir vien daži punkti. Nedaudz atpaliek Ivans Bergmanis, kas arī pārstāv komandu NOVATORS, tomēr jāņem vērā, ka tikko notikušajās sacensībās Klaperjaht tieši Ivans bija vienīgais kurš spēja turēt līdzi Zeizu ekipāžas ātrumam. Iespējams, ka Zeizu ekipāža šogad vairs nevar cīnīties par čempiona titulu gada kopvērtējumā, jo izlaisti pirmie trīs posmi un ceturtajā tehnisks defekts neļāva ieņemt augstu vietu, bet neapšaubāmi  4×4 komandas meži.lv līderis katrā atlikušajā posmā liks trūkties visiem konkurentiem, par to varat nešaubīties!

Kā jau tas mēdz gadīties, čempionāta noslēgums var izvērsties matemātikas rotaļās, kur, iespējams, ekipāžas, kas vairs necīnīsies par čempionu tituliem, vistiešākajā mērā tomēr varēs ietekmēt čempionāta rezultātu.

Lai redzētu šīs cīņas, ir atlikušas vairs tikai dažas iespējas – Madonā 10. un 11. septembrī, Lietuvā – Ignalīnas apkaimē esošajā Švenčionis, kur 1. un 2. oktobrī norisināsies Latvijas čempionāta pēdējais posms, kā arī Lietuvas čempionāta pēdējais posms un NEZ 4×4 čempionāta otrais posms – Gladiatoriai 4×4. Bet pēdējais šīs sezonas notikums būs NEZ 4×4 čempionāta trešā posma sacensības, kas norisināsies Igaunijā Narvā, O.Sulc Memorial 18.-21. novembrī.

Latvijas Automobiļu federācijas

Trofi reidu komisijas priekšsēdētājs

Krišjānis Vīdušs

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)