Jun 232024
 

Nedēļu pirms sacensībām visā Latvijā ik pa brīdim uzgāž lietus, Daugavpilī viss pludo, bet Rugājos tik dažas piles. Vai tad dubļi arī būs? 

Jānis Auziņš, kurš pasākumus rīko jau 20+ gadus, visu bija sakārtojis, lai katram tiktos tas, ko viņš patiesi vēlās. Nemainīga lieta palika “Labā feja”, kura šogad novārtā neatstāja gandrīz nevienu dalībnieku – kuram vairāk, kuram mazāk tika. Lūza gan bezceļu auto pusasis, bira nost kārbas, apstājās dzesēšanas ventilatori, atteica tilti un krustiņi, plīsa stikli un par plēstajām riepām pat nav vērts pieminēt – tās pat pievīla braucienā uz Rugājiem.

Dienas gaitā bija 3 posmi, kur katrā bija gan orientēšanās zonas, gan leģendas ar koordinātām. Kā izrādījās, klupšanas akmens lielai daļai braucēju bija tieši GPS koordinātas ievadīšana manuāli pareizajā formātā – nepareiza izvēle un tu nonāc Rēzeknē. 

Neizpalika arī bez Auziņa ‘odziņām’, kas lika paņemt kontrolpunktu diezgan amizantās vietās un auto pārvērtās par ‘zaļo kurkšķi’.

Lai arī cik smaga nebūtu trase, tie kas vēlējās, varēja to atvieglot neņemot kontrolpunktu ar auto, bet gan ar kājām. Un tad tas auto pat nebija lāgā nosmērēts. Salīdzinājumam divi auto, kuri brauca pa vienu un to pašu trasi.

Sīvajās cīņās un gandarījuma meklējumos līdz finišam nenonāca vairāki bezceļu spēkrati. Bet tik un tā pateicība viņiem un uzslavas no Organizatoru puses! Savukārt pārējiem dalībniekiem lielu lielais paldies par piedalīšanos un nepadošanos sīvajā konkurencē. Lai visiem jums izdevušies Līgo svētki! Tiksimies Rugājos atkal!

Un labākie šoreiz ir:

Tūrisma kausa ieskaite:

  1. vieta Arnis Pušs Toyota Landcruiser 73
  2. vieta Viesturs Milzarājs Suzuki Jimny
  3. vieta Uģis Ozols Nissan Patrol

Izaicinājuma ieskaite:

  1. vieta Igors Ļeonovičs Nissan Patrol
  2. vieta Kalvis Tēts Nissan Patrol
  3. vieta Pāvels Petunovs Suzuki Jimny

Kā arī īpašs paldies Side by Side braucējiem Vilnim Zitānam un Dainim Irbem par neatlaidību un izaicinājumu stāties pretī auto braucējiem.

Dažas 4×4 braucēju bildes

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)